Meer NPO

L'Orfeo van Monteverdi door de Nederlandse Reisopera

Bekijk de opera hier

Overzicht van 28 maart 2018

De Nacht

00:00 - 05:00

De Nacht NPO Radio 4

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht.
Voor de dag

05:00 - 07:00

Voor de dag NTR

Presentatie: Micha Windgassen

In deze uitzending

Jong presentatietalent van NPO Radio 4 bereidt je voor op de dag!
De Klassieken

09:00 - 12:00

De Klassieken AVROTROS

Presentatie: Ab Nieuwdorp

In deze uitzending

Elke werkdag van 9-12 de mooiste klassieke muziek uit de muziekgeschiedenis, gepresenteerd door Ab Nieuwdorp. Met de Kettingreactie en WhatsAb. Mail uw opmerkingen en suggesties naar deklassieken@avrotros.nl.
Luidspreker Luidspreker
09:30   Kettingreactie
Samuel Barber Adagio for Strings Saint Louis Orchestra o.l.v. Leonard Slatkin
Kettingreactie 28 maart 2018
Luidspreker Luidspreker
11:29   WhatsAb
Wat houdt je vandaag bezig?
WhatsAb 28 maart 2018
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Hans van den Boom, Jet Berkhout

In deze uitzending

Een programma met prettig in het gehoor liggende klassieke muziek voor de lunchtijd én elke dag (behalve zondag) om 13.30 uur de PRIJS CD. Naast informatie over muziek en componisten, óók de belangrijkste (muzikale) gespreksonderwerpen van de dag.
Podium

16:00 - 19:00

Podium NTR

Presentatie: Hans Haffmans

In deze uitzending

In Podium: nieuwe cd’s, muzieknieuws en concerttips.
Ons mailadres: podium@ntr.nl
Avondconcert

20:00 - 22:30

Avondconcert NTR

Presentatie: Wouter Pleijsier

In deze uitzending

Het recitaldebuut van Hannes Minnaar in Grote Zaal van het Muziekgebouw Eindhoven. Deze uitzending is live.

Hannes Minnaar, piano

Bach - Partita nr 1
Brahms - Händelvariaties
Fauré - Preludes opus 103
Ravel - Gaspard de la nuit
Opium

22:30 - 00:00

Opium AVROTROS

Presentatie: Andrea van Pol

In deze uitzending

Opium is een radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. De presentator ontvangt een hoofdgast en er is live muziek! Iedere werkdag live vanuit VondelCS in het Vondelpark te Amsterdam. .
Te gast: Ingrid Hoogendijk

Ingrid Hoogendijk is de kleindochter van de Rotterdamse stoffenhandelaarMichiel Hoogendijk. Na een afwisselende loopbaan in het bedrijfsleven heeft zij ruim tien jaar onderzoek gedaan naar het verleden van haar familie.

Ons gaat het in ieder geval nog goed
In 1922 kwam de Rotterdamse stoffenhandelaar Michiel Hoogendijk in het bezit van het landgoed Schakenhof in Oost-Pruisen. Daar beleefde hij met zijn vrouw en zeven kinderen de opkomst van het nationaalsocialisme, de oorlog, de komst van de Russen en de ondergang van het Derde Rijk. Ruim tien jaar geleden kwam zijn kleindochter, Ingrid Hoogendijk, in het bezit van een omvangrijke verzameling brieven. Het waren de brieven die de gezinsleden elkaar schreven in die roerige tijd. Dit boek vertelt het aangrijpende verhaal van een familie die door oorlog verscheurd raakt, alsook het verhaal van Oost-Pruisen, een land dat uit ons collectieve geheugen verdwenen is.

<p>Ingrid Hoogendijk is de kleindochter van de Rotterdamse stoffenhandelaarMichiel Hoogendijk. Na een afwisselende loopbaan in het bedrijfsleven heeft zij ruim tien jaar onderzoek gedaan naar het verleden van haar familie.<br/><br/><b>Ons gaat het in ieder geval nog goed</b><br/>In 1922 kwam de Rotterdamse stoffenhandelaar Michiel Hoogendijk in het bezit van het landgoed Schakenhof in Oost-Pruisen. Daar beleefde hij met zijn vrouw en zeven kinderen de opkomst van het nationaalsocialisme, de oorlog, de komst van de Russen en de ondergang van het Derde Rijk. Ruim tien jaar geleden kwam zijn kleindochter, Ingrid Hoogendijk, in het bezit van een omvangrijke verzameling brieven. Het waren de brieven die de gezinsleden elkaar schreven in die roerige tijd. Dit boek vertelt het aangrijpende verhaal van een familie die door oorlog verscheurd raakt, alsook het verhaal van Oost-Pruisen, een land dat uit ons collectieve geheugen verdwenen is.<br/></p>
Live muziek: Peter Koetsveld

Peter Koetsveld behaalde in 1985 het diploma Uitvoerend (en Docerend) Musicus aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Hij studeerde bij Sjef Douwes en Ariëns Kappers. Hij remplaçeerde bij verschillende orkesten waaronder het ‘Radio Filharmonisch Orkest’ en het ‘Randstedelijk Begeleidingsorkest’.

In 1987 vertrok Peter naar Kaapstad (Zuid-Afrika) als Alternate Principal Clarinet-player in het ‘Cape Town Symphony Orchestra’. Hij nam diverse soloprogramma's op voor de radio en won een kamermuziekconcours met het pianokwintet van Mozart.

Sinds 1990 is hij terug in Nederland. Hij is dirigent van diverse koren geworden en maakte verschillende tournees, met o.a. de ‘Continentals’ en Adrian Snell en met diverse andere koren. Hij speelt eerste klarinet in het ‘New English Orchestra’ en het ‘Hineni Symfonie Orkest’. Bij het ‘Gelders Orkest’ was Peter werkzaam als vaste remplaçant voor (bas-)klarinet en hij was soloklarinettist van het ‘Mulder Consort’. Daarnaast is Peter lid van het ‘Trio Con Spirito’ (klarinet, cello en piano).

<p>Peter Koetsveld behaalde in 1985 het diploma Uitvoerend (en Docerend) Musicus aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Hij studeerde bij Sjef Douwes en Ariëns Kappers. Hij remplaçeerde bij verschillende orkesten waaronder het ‘Radio Filharmonisch Orkest’ en het ‘Randstedelijk Begeleidingsorkest’.<br/><br/>In 1987 vertrok Peter naar Kaapstad (Zuid-Afrika) als Alternate Principal Clarinet-player in het ‘Cape Town Symphony Orchestra’. Hij nam diverse soloprogramma's op voor de radio en won een kamermuziekconcours met het pianokwintet van Mozart.<br/><br/>Sinds 1990 is hij terug in Nederland. Hij is dirigent van diverse koren geworden en maakte verschillende tournees, met o.a. de ‘Continentals’ en Adrian Snell en met diverse andere koren. Hij speelt eerste klarinet in het ‘New English Orchestra’ en het ‘Hineni Symfonie Orkest’. Bij het ‘Gelders Orkest’ was Peter werkzaam als vaste remplaçant voor (bas-)klarinet en hij was soloklarinettist van het ‘Mulder Consort’. Daarnaast is Peter lid van het ‘Trio Con Spirito’ (klarinet, cello en piano).<br/></p>
Luidspreker Luidspreker
23:19   De Torenkamer: Fleur Ouwerkerk - Dag 3
Op mijn derde dag in De Torenkamer ben ik na uren te hebben geweven en geborduurd, gestart met iets waar ik naar uit had gekeken: Ik heb...
De Torenkamer: Fleur Ouwerkerk - Dag 3
Luidspreker Luidspreker
23:56   Slaapservice: Joost Baars uit Binnenplaats
De nacht valt over Opium op 4 en het Vondelpark. Er brandt nog één lampje in Vondel CS. Daar zit een schrijver voor te lezen uit eigen...
Joost Baars uit Binnenplaats

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht