Meer NPO

L'Orfeo van Monteverdi door de Nederlandse Reisopera

Bekijk de opera hier

Overzicht van 21 maart 2018

De Nacht

00:00 - 05:00

De Nacht NPO Radio 4

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht.
Voor de dag

05:00 - 07:00

Voor de dag NTR

Presentatie: Micha Windgassen

In deze uitzending

Jong presentatietalent van NPO Radio 4 bereidt je voor op de dag!
De Klassieken

09:00 - 12:00

De Klassieken AVROTROS

Presentatie: Ab Nieuwdorp

In deze uitzending

Elke werkdag van 9-12 de mooiste klassieke muziek uit de muziekgeschiedenis, gepresenteerd door Ab Nieuwdorp. Met de Kettingreactie en WhatsAb. Mail uw opmerkingen en suggesties naar deklassieken@avrotros.nl.
Luidspreker Luidspreker
09:31   Kettingreactie
Georg Friedrich Händel 'Suite für Klavier' Keith Jarrett
Kettingreactie 21 maart 2018
Luidspreker Luidspreker
11:31   WhatsAb
Wat houdt je vandaag bezig?
WhatsAb 21 maart 2018
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Hans van den Boom, Jet Berkhout

In deze uitzending

Een programma met prettig in het gehoor liggende klassieke muziek voor de lunchtijd én elke dag (behalve zondag) om 13.30 uur de PRIJS CD. Naast informatie over muziek en componisten, óók de belangrijkste (muzikale) gespreksonderwerpen van de dag.
Avondconcert

20:00 - 22:30

Avondconcert NTR

Presentatie: Wouter Pleijsier

In deze uitzending

Marcel Verheggen neemt het Nieuwe Barokorgel in gebruik. Live vanuit het Orgelpark in Amsterdam.

Studium Chorale o.l.v. Hans Leenders
Marcel Verheggen, orgel

Johann Sebastian Bach (1685 -1750) - Praeludium G-groot (BWV 541)
Johann Sebastian Bach - Allein Gott in der Höh sei Ehr (BWV 676)
Michaël Praetorius ( 1571-1621) - Allein Gott in der Höh sei Ehr
Johann Sebastian Bach- Wir glauben all an einen Gott (BWV 680)
Johann Walther (1496-1570)- Wir glauben all an einen Gott
Johann Sebastian Bach- Christ, unser Herr, zum Jordan kam (BWV 684)
Johann Eccard (1533-1611)- Christ, unser Herr, zum Jordan kam
Johann Sebastian Bach- Partita ‘ Sei gegrüsset’ (BWV 768)
Johann Sebastian Bach- Motet ‘Jesu meine Freude’ (BWV 227)
Johann Sebastian Bach- Fuga (BWV 541)
Opium

22:30 - 00:00

Opium AVROTROS

Presentatie: Andrea van Pol

In deze uitzending

Opium is een radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. De presentator ontvangt een hoofdgast en er is live muziek! Iedere werkdag live vanuit VondelCS in het Vondelpark te Amsterdam. .
Te gast: Richard Hutten

Richard Hutten ontwerpt niet alleen stoelen, hij verzamelt ze ook. Het Gemeentemuseum in Den Haag toont honderd stuks uit zijn persoonlijke collectie, aangevuld met eigen ontwerpen als de Berlage-stoel die is gebaseerd op de salonstoel van architect H.P. Berlage. Het gaat om stoelen die er volgens Hutten zelf toe doen.

Daarbij kan het gaan om baanbrekend ontwerp, maar bijvoorbeeld ook omdat de maker hem dierbaar is. Hutten verzamelt al sinds zijn afstuderen aan de Design Academy Eindhoven (1991) stoelen. Hij koopt ze of ruilt ze met bevriende ontwerpers voor een van zijn eigen creaties. De meer dan honderd stoelen in zijn collectie variëren van prototypen tot klassiekers en van afstudeerwerken tot unieke modellen.
Foto: Vincent Mentzel

<p>Richard Hutten ontwerpt niet alleen stoelen, hij verzamelt ze ook. Het Gemeentemuseum in Den Haag toont honderd stuks uit zijn persoonlijke collectie, aangevuld met eigen ontwerpen als de Berlage-stoel die is gebaseerd op de salonstoel van architect H.P. Berlage. Het gaat om stoelen die er volgens Hutten zelf toe doen.<br/><br/>Daarbij kan het gaan om baanbrekend ontwerp, maar bijvoorbeeld ook omdat de maker hem dierbaar is. Hutten verzamelt al sinds zijn afstuderen aan de Design Academy Eindhoven (1991) stoelen. Hij koopt ze of ruilt ze met bevriende ontwerpers voor een van zijn eigen creaties. De meer dan honderd stoelen in zijn collectie variëren van prototypen tot klassiekers en van afstudeerwerken tot unieke modellen. <br/><i>Foto: Vincent Mentzel</i></p>
Live muziek: Mike Boddé en Mike Del Ferro

Mike Boddé en Mike Del Ferro zijn nu te zien in de theaters met Mike Kwadraat.

Mike Kwadraat
Boddé en Del Ferro vinden elkaar in de muziek, doordat ze allebei graag onbekende noten, schema’s en klanken spelen. Deze twee muzikale duizendpoten speelden voor het eerst samen op het Amsterdamse Pianoduo festival (2015) en kregen daarna de smaak te pakken. Tegenover elkaar, zittend achter hun eigen vleugel nemen de twee Mike’s het publiek mee op een unieke reis van improvisaties. Zo bereiden ze voor deze concerten alleen de vormen en uitgangsposities voor. Tussendoor dagen ze elkaar uit en proberen ze elkaar te verrassen met onverwachte wendingen.
Foto: Eric van Nieuwland

<p>Mike Boddé en Mike Del Ferro zijn nu te zien in de theaters met Mike Kwadraat.<br/><br/><b>Mike Kwadraat</b><br/>Boddé en Del Ferro vinden elkaar in de muziek, doordat ze allebei graag onbekende noten, schema’s en klanken spelen. Deze twee muzikale duizendpoten speelden voor het eerst samen op het Amsterdamse Pianoduo festival (2015) en kregen daarna de smaak te pakken. Tegenover elkaar, zittend achter hun eigen vleugel nemen de twee Mike’s het publiek mee op een unieke reis van improvisaties. Zo bereiden ze voor deze concerten alleen de vormen en uitgangsposities voor. Tussendoor dagen ze elkaar uit en proberen ze elkaar te verrassen met onverwachte wendingen.<br/><i>Foto: Eric van Nieuwland</i></p>
Luidspreker Luidspreker
23:17   De Torenkamer: Karlijn Kistemaker - Dag 3
Dag 3 Torenkamer – 21 maart 2018 Vanochtend heb ik twee monologen geschreven. De eerste gaat over het personage Remedios de Schone, een...
De Torenkamer: Karlijn Kistemaker - Dag 3
Luidspreker Luidspreker
23:55   Slaapservice: Jeroen van Kan - Hoop hulpmotor hart
De nacht valt over Opium op 4 en het Vondelpark. Er brandt nog één lampje in Vondel CS. Daar zit een schrijver voor te lezen uit eigen...
Jeroen van Kan - Hoop hulpmotor hart

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht