Overzicht van 14 maart 2018

De Nacht

00:00 - 05:00

De Nacht NPO Radio 4

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht.
Voor de dag

05:00 - 07:00

Voor de dag NTR

Presentatie: Micha Windgassen

De Klassieken

09:00 - 12:00

De Klassieken AVROTROS

Presentatie: Ab Nieuwdorp

In deze uitzending

Elke werkdag van 9-12 de mooiste klassieke muziek uit de muziekgeschiedenis, gepresenteerd door Ab Nieuwdorp. Met de Kettingreactie en WhatsAb. Mail uw opmerkingen en suggesties naar deklassieken@avrotros.nl.
Luidspreker Luidspreker
09:30   Kettingreactie
Claude Debussy Wals voor piano, "La plus que lente" Jean-Efflam Bavouzet [piano]
Kettingreactie 14 maart 2018
Luidspreker Luidspreker
11:29   WhatsAb
Wat houdt je vandaag bezig?
WhatsAb 14 maart 2018
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Hans van den Boom, Jet Berkhout

In deze uitzending

Een programma met prettig in het gehoor liggende klassieke muziek voor de lunchtijd én elke dag (behalve zondag) om 13.30 uur de PRIJS CD. Naast informatie over muziek en componisten, óók de belangrijkste (muzikale) gespreksonderwerpen van de dag.
Podium

16:00 - 19:00

Podium NTR

Presentatie: Hans Haffmans

In deze uitzending

In Podium: nieuwe cd’s, muzieknieuws en concerttips.
Ons mailadres: podium@ntr.nl
Passaggio

19:00 - 20:00

Passaggio KRO-NCRV

Presentatie: Lex Bohlmeijer

Avondconcert

20:00 - 22:30

Avondconcert NTR

Presentatie: Wouter Pleijsier

In deze uitzending

Reinbert de Leeuw doet de Johannes Passion. Live vanuit TivoliVredenburg.
Voorafgaand aan de uitvoering spreekt Wouter met radiopresentator en theoloog Elsbeth Gruteke over de inhoud en betekenis van het lijdensverhaal van Jezus van Nazareth, zoals opgeschreven door de evangelist Johannes.

Reinbert de Leeuw over zijn interpretatie van de Johannes-Passion:
''Net als twee jaar geleden, bij de Matthäus, werk ik volledig vanuit de tekst.
De kernvraag is: hoe laat je iedere noot een zo zinvol mogelijk onderdeel zijn van het verhaal?''

Nederlands Kamerkoor & Holland Baroque
Reinbert de Leeuw, dirigent
Solisten:
Joanne Lunn, sopraan
Benedikt Kristjánsson, evangelist
Andreas Wolf, Christus (m.u.v. 17 en 18 maart)
Tim Mead, Countertenor
Anders Dahlin, tenor
Tobias Berndt, bas

Johann Sebastian Bach - Johannes Passion BWV 245
Opium

22:30 - 00:00

Opium AVROTROS

Presentatie: Lennart Booij

In deze uitzending

Opium is een radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. De presentator ontvangt een hoofdgast en er is live muziek! Iedere werkdag live vanuit VondelCS in het Vondelpark te Amsterdam. .
Te gast: Madeleine Matzer & José Kuijpers

MATZER Theaterproducties is een compact en ondernemend theatergezelschap rondom artistiek leider Madeleine Matzer.

José Kuijpers kruipt in de huid van drie vrouwen. Vrouwen die niet langer wachten, maar doen. Op zoek naar nieuwe (politieke) inspiratie om niet langer hun woorden maar daden te laten spreken. Madeleine Matzer regisseert.

Niemand wacht op je
We leven in een tijd waarin we, door het internet, steeds meer zicht hebben op hoe het er in de wereld aan toegaat. Maar wat als je jouw mening om wil zetten in daden? Hoe kun je als individu bijdragen aan die verandering? En bij wie ligt de verantwoordelijkheid eigenlijk; bij de burger of bij de politiek?

Als betrokken burger, vertwijfeld kiezer en theatermaker ging regisseur Madeleine Matzer samen met auteur Lot Vekemans en José Kuijpers, op zoek naar antwoorden op deze vragen en zette het verlangen naar betrokkenheid en politieke vernieuwing om in deze actuele voorstelling.

<p>MATZER Theaterproducties is een compact en ondernemend theatergezelschap rondom artistiek leider Madeleine Matzer.<br/><br/>José Kuijpers kruipt in de huid van drie vrouwen. Vrouwen die niet langer wachten, maar doen. Op zoek naar nieuwe (politieke) inspiratie om niet langer hun woorden maar daden te laten spreken. Madeleine Matzer regisseert.<br/><br/><b>Niemand wacht op je</b><br/>We leven in een tijd waarin we, door het internet, steeds meer zicht hebben op hoe het er in de wereld aan toegaat. Maar wat als je jouw mening om wil zetten in daden? Hoe kun je als individu bijdragen aan die verandering? En bij wie ligt de verantwoordelijkheid eigenlijk; bij de burger of bij de politiek? <br/><br/>Als betrokken burger, vertwijfeld kiezer en theatermaker ging regisseur Madeleine Matzer samen met auteur Lot Vekemans en José Kuijpers, op zoek naar antwoorden op deze vragen en zette het verlangen naar betrokkenheid en politieke vernieuwing om in deze actuele voorstelling.<br/></p>
Live muziek: Alexander Beyer

De Amerikaanse pianist Alexander Beyer won al diverse prijzen waaronder de derde prijs bij de Koningin Elisabethwedstrijd in 2016 in Brussel. In 2014 behaalde pianist Alexander Beyer de eerste prijs van de NEC Piano Honors Competition, wat hem een debuut opleverde in de Jordan Hall in Boston. Het jaar daarop won hij de Harvard Concerto Competition en was hij ook laureaat van de US National Chopin Competition en van de Dublin International Piano Competition. Alexander Beyer combineert zijn muziekstudies met de studies wiskunde in Harvard.

<p>De Amerikaanse pianist Alexander Beyer won al diverse prijzen waaronder de derde prijs bij de Koningin Elisabethwedstrijd in 2016 in Brussel. In 2014 behaalde pianist Alexander Beyer de eerste prijs van de NEC Piano Honors Competition, wat hem een debuut opleverde in de Jordan Hall in Boston. Het jaar daarop won hij de Harvard Concerto Competition en was hij ook laureaat van de US National Chopin Competition en van de Dublin International Piano Competition. Alexander Beyer combineert zijn muziekstudies met de studies wiskunde in Harvard.<br/></p>
Luidspreker Luidspreker
23:13   De Torenkamer: Butterfingaz (Dewy Elsinga) - Dag 3
De afgelopen dagen heb ik verschillend beeldmateriaal verzameld, waarvan ik een compositie ga maken. Ik heb onder andere foto´s van...
Torenkamer - Butterfingaz - Woensdag
Luidspreker Luidspreker
23:44   Slaapservice: Bert Natter - Rosamunde
De nacht valt over Opium op 4 en het Vondelpark. Er brandt nog één lampje in Vondel CS. Daar zit een schrijver voor te lezen uit eigen...
Bert Natter - Rosamunde

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht