Overzicht van 5 februari 2018

De Nacht

00:00 - 05:00

De Nacht NPO Radio 4

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht.
Video DCT
Voor de dag

05:00 - 07:00

Voor de dag VPRO

Presentatie: Beitske de Jong

In deze uitzending

Jong presentatietalent van NPO Radio 4 bereidt je voor op de dag!
De Klassieken

09:00 - 12:00

De Klassieken AVROTROS

Presentatie: Ab Nieuwdorp

In deze uitzending

Elke werkdag van 9-12 de mooiste klassieke muziek uit de muziekgeschiedenis, gepresenteerd door Ab Nieuwdorp. Met de Kettingreactie en WhatsAb. Mail uw opmerkingen en suggesties naar deklassieken@avrotros.nl.
Luidspreker Luidspreker
09:30   Kettingreactie
Jean Richafort Requiem, "In memoriam Josquin Desprez" ; Kyrie Cinquecento
Jean Richafort - Requiem, "In memoriam Josquin Desprez" ; Kyrie
Luidspreker Luidspreker
11:28   WhatsAb
Wat houdt je vandaag bezig?
WhatsAb 5 februari 2018
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Hans van den Boom

In deze uitzending

Een programma met prettig in het gehoor liggende klassieke muziek voor de lunchtijd én elke dag (behalve zondag) om 13.30 uur de PRIJS CD. Naast informatie over muziek en componisten, óók de belangrijkste (muzikale) gespreksonderwerpen van de dag.
Podium

16:00 - 19:00

Podium NTR

Presentatie: Hans Haffmans

In deze uitzending

In Podium: nieuwe cd’s, muzieknieuws en concerttips.
Ons mailadres: podium@ntr.nl
Opium

22:30 - 00:00

Opium AVROTROS

Presentatie: Annemieke Bosman

In deze uitzending

Opium is een radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. De presentator ontvangt een gast en er is live muziek! Iedere werkdag live vanuit VondelCS in het Vondelpark te Amsterdam.
Te gast: Esther Duysker

De jonge toneelschrijfster Esther Duysker maakt een nieuwe vertaling en bewerking van Othello. Eerder vertaalde zij de toneelhit A raisin in the sun.

Othello
Othello is Shakespeares verhaal over liefde, jaloezie, ambitie en wraak. Een strijd tussen goed en kwaad, waarbij het laatste overwint. Othello is een gevierde legeraanvoerder, getrouwd met de mooie Desdemona. En hij is zwart. Iago kan hem niet uitstaan. Hij zorgt ervoor dat wantrouwen zowel het sprookjeshuwelijk als de carrière van Othello vergiftigt.

<p>De jonge toneelschrijfster Esther Duysker maakt een nieuwe vertaling en bewerking van Othello. Eerder vertaalde zij de toneelhit A raisin in the sun.<br/><br/><b>Othello</b><br/>Othello is Shakespeares verhaal over liefde, jaloezie, ambitie en wraak. Een strijd tussen goed en kwaad, waarbij het laatste overwint. Othello is een gevierde legeraanvoerder, getrouwd met de mooie Desdemona. En hij is zwart. Iago kan hem niet uitstaan. Hij zorgt ervoor dat wantrouwen zowel het sprookjeshuwelijk als de carrière van Othello vergiftigt.<br/></p>
Live muziek: Maya Fridman en Artem Belogurov

Maya Fridman is geboren in Moskou en werd al tijdens de vroege jaren waarin ze cello speelde gezien als wonderkind. In 2010 werd Maya toegelaten aan het conservatorium in Amsterdam, waar ze studeerde onder Dmitry Ferschtman. In 2016 behaalde ze cum laude haar masterdiploma. Hoewel ze een klassieke muziek achtergrond heeft, speelt ze met evenveel plezier folk, gothic rock, jazz, flamenco en nieuwe muziek. Op haar nieuwste album staat haar eigen bewerking voor cello en piano van Prokofjeffs opera The Fiery Angel, waaraan ze met pianist Artem Belogurov werkte.

<p>Maya Fridman is geboren in Moskou en werd al tijdens de vroege jaren waarin ze cello speelde gezien als wonderkind. In 2010 werd Maya toegelaten aan het conservatorium in Amsterdam, waar ze studeerde onder Dmitry Ferschtman. In 2016 behaalde ze cum laude haar masterdiploma. Hoewel ze een klassieke muziek achtergrond heeft, speelt ze met evenveel plezier folk, gothic rock, jazz, flamenco en nieuwe muziek. Op haar nieuwste album staat haar eigen bewerking voor cello en piano van Prokofjeffs opera The Fiery Angel, waaraan ze met pianist Artem Belogurov werkte.<br/></p>
Luidspreker Luidspreker
23:55   Slaapservice: Anna Enquist - 'Een menigte' uit de bundel Gedichten 1991-2012
De nacht valt over Opium op 4 en het Vondelpark. Er brandt nog één lampje in Vondel CS. Daar zit een schrijver voor te lezen uit eigen...
Anna Enquist - 'Een menigte' uit de bundel Gedichten 1991-2012
Luidspreker Luidspreker
23:10   De Torenkamer: Junadry Leocaria - Dag 1
‘S avonds in het Vondelpark lopen doe ik normaal gesproken niet maar wat was dat rust gevend. Ik had wat stenen en kristallen meegenomen...
Junadry dag 1

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht