Overzicht van 23 februari 2018

De Nacht

00:00 - 05:00

De Nacht NPO Radio 4

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht.
De Klassieken

09:00 - 12:00

De Klassieken AVROTROS

Presentatie: Ab Nieuwdorp

In deze uitzending

Elke werkdag van 9-12 de mooiste klassieke muziek uit de muziekgeschiedenis, gepresenteerd door Ab Nieuwdorp. Met de Kettingreactie en WhatsAb. Mail uw opmerkingen en suggesties naar deklassieken@avrotros.nl.
Luidspreker Luidspreker
09:31   Kettingreactie
Peteris Vasks Strijkkwartet nr.3 - deel I, "Moderato" Navarra Quartet
Peteris Vasks - Strijkkwartet nr.3 - deel I, "Moderato"
Luidspreker Luidspreker
11:30   WhatsAb
Wat houdt je vandaag bezig?
WhatsAb 26 februari 2018
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Jet Berkhout

In deze uitzending

Een programma met prettig in het gehoor liggende klassieke muziek voor de lunchtijd én elke dag (behalve zondag) om 13.30 uur de PRIJS CD. Naast informatie over muziek en componisten, óók de belangrijkste (muzikale) gespreksonderwerpen van de dag.
Podium

16:00 - 19:00

Podium NTR

Presentatie: Dieuwertje Blok

In deze uitzending

In Podium: nieuwe cd’s, muzieknieuws en concerttips.
Ons mailadres: podium@ntr.nl
Passaggio

19:00 - 20:00

Passaggio KRO-NCRV

Presentatie: Lex Bohlmeijer

In deze uitzending

Passaggio, elke werkdag op Radio 4. Muziek om bij te komen van de dag en op te laden voor de avond, met Lex Bohlmeijer.
AVROTROS Vrijdagconcert

20:00 - 22:38

AVROTROS Vrijdagconcert AVROTROS

Presentatie: Mark Brouwers

In deze uitzending

Rechtstreekse uitzending vanuit TivoliVredenburg te Utrecht.

Uitvoerenden:
Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Sir Mark Elder
Isabelle Faust [viool]

Op het programma:
Florian Magnus Maier - Rotterdam (ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum van het Rotterdams Philharmonisch Orkest)
Ludwig van Beethoven - Vioolconcert
Richard Strauss - Ein Heldenleben
Opium

22:39 - 00:00

Opium AVROTROS

Presentatie: Jan Mom

In deze uitzending

Opium is een dagelijks radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. Dagelijks ontvangt de presentator een gast en is er live muziek vanuit VondelCS in het Vondelpark te Amsterdam.
Te gast: Rein Jelle Terpstra

The Train
Op 8 juni 1968 werd het dode lichaam van Robert F. Kennedy door een begrafenistrein van New York City naar Washington D.C. gevoerd om te worden begraven op het kerkhof van Arlington. Fotograaf Paul Fusco maakte van op de begrafenistrein foto's van het rouwende publiek, dat zich aan de sporen verzamelde voor een laatste groet. Veel van deze foto's zijn iconische beelden geworden.

Kunstenaar Rein Jelle Terpstra verzamelde sinds 2014 beeldmateriaal, gemaakt door de toeschouwers naast de sporen zelf, voor zijn project The People's View. Kunstenaar Philippe Parreno liet zich inspireren door de originele beelden van Fusco. Hij bekijkt de gebeurtenis vanuit het standpunt van de dode zelf. The Train brengt historische en hedendaagse perspectieven samen en laat zo een nieuw licht schijnen op een belangrijk moment in de Amerikaanse geschiedenis.

<p><b>The Train</b><br/>Op 8 juni 1968 werd het dode lichaam van Robert F. Kennedy door een begrafenistrein van New York City naar Washington D.C. gevoerd om te worden begraven op het kerkhof van Arlington. Fotograaf Paul Fusco maakte van op de begrafenistrein foto's van het rouwende publiek, dat zich aan de sporen verzamelde voor een laatste groet. Veel van deze foto's zijn iconische beelden geworden. <br/><br/>Kunstenaar Rein Jelle Terpstra verzamelde sinds 2014 beeldmateriaal, gemaakt door de toeschouwers naast de sporen zelf, voor zijn project <i>The People's View</i>. Kunstenaar Philippe Parreno liet zich inspireren door de originele beelden van Fusco. Hij bekijkt de gebeurtenis vanuit het standpunt van de dode zelf. The Train brengt historische en hedendaagse perspectieven samen en laat zo een nieuw licht schijnen op een belangrijk moment in de Amerikaanse geschiedenis. <br/></p>
Live muziek: Marc Pantus en Daan Boertien

Bas-bariton Marc Pantus voert Schuberts Winterreise uit met de jonge pianist Daan Boertien, komende zondag in de WaalseKerk in Amsterdam.


<p>Bas-bariton Marc Pantus voert Schuberts <i>Winterreise</i> uit met de jonge pianist Daan Boertien, komende zondag in de WaalseKerk in Amsterdam. <br/><br/><iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/vfQWZWkEMF8"></iframe><br/></p>
Luidspreker Luidspreker
23:55   Slaapservice: Jan Kuijper - Tombe van JC Noordstar
De nacht valt over Opium op 4 en het Vondelpark. Er brandt nog één lampje in Vondel CS. Daar zit een schrijver voor te lezen uit eigen...
Jan Kuijper - Tombe van JC Noordstar
Luidspreker Luidspreker
23:15   De Torenkamer: Mathieu Klomp - Dag 5
Een week is een rare periode. Het is langer dan een dag, maar ook weer korter dan een maand. Waarschijnlijk was u daar al van op de...
De Torenkamer: Mathieu Klomp - Dag 5

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht