Overzicht van 2 februari 2018

De Nacht

00:00 - 05:00

De Nacht NPO Radio 4

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht.
Voor de dag

05:00 - 07:00

Voor de dag KRO-NCRV

Presentatie: Carine Lacor

De Klassieken

09:00 - 12:00

De Klassieken AVROTROS

Presentatie: Ab Nieuwdorp

In deze uitzending

Elke werkdag van 9-12 de mooiste klassieke muziek uit de muziekgeschiedenis, gepresenteerd door Ab Nieuwdorp. Met de Kettingreactie en WhatsAb. Mail uw opmerkingen en suggesties naar deklassieken@avrotros.nl.
Luidspreker Luidspreker
09:31   Kettingreactie
Hieronymus Vinders O mors inevitabilis Ensemble Cinquecento
Kettingreactie 2 februari 2018
Luidspreker Luidspreker
11:31   WhatsAb
Wat houdt je vandaag bezig?
WhatsAb 2 februari 2018
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Hans van den Boom, Jet Berkhout

In deze uitzending

Een programma met prettig in het gehoor liggende klassieke muziek voor de lunchtijd én elke dag (behalve zondag) om 13.30 uur de PRIJS CD. Naast informatie over muziek en componisten, óók de belangrijkste (muzikale) gespreksonderwerpen van de dag.
Podium

16:00 - 19:00

Podium NTR

Presentatie: Dieuwertje Blok

In deze uitzending

In Podium: nieuwe cd’s, muzieknieuws en concerttips.
Ons mailadres: podium@ntr.nl
AVROTROS Vrijdagconcert

20:00 - 22:30

AVROTROS Vrijdagconcert AVROTROS

Presentatie: Mark Brouwers

In deze uitzending

Herhaling van het AVROTROS Vrijdagconcert van 29 september 2017 in TivoliVredenburg te Utrecht.

Uitvoerenden:
De Nederlandse Bachvereniging o.l.v Jos van Veldhoven
Shunske Sato [viool]
Leo van Doeselaar [orgel]
Maria Keohane [sopraan]

Op het programma:
Johann Sebastian Bach - Sinfonia uit ‘Cantate Am Abend aber desselbigen Sabbats, BWV 42’
Antonio Vivaldi - Concert voor viool, orgel en strijkorkest in d RV 541
Georg Friedrich Händel - Se pietà di me non senti uit ‘Giulio Cesare’
Georg Friedrich Händel - Un leggiadro giovinetto uit ‘Il Trionfo del Tempo e del Disinganno’Emanuel
Georg Friedrich Händel - Lascia la spina uit ‘Il Trionfo del Tempo e del Disinganno’
Georg Friedrich Händel - Orgelconcert in d, HWV 309
Georg Friedrich Händel/Johann Adam Hiller - If God be for us uit ‘Messiah’
Wolfgang Amadeus Mozart - Ruhe sanft, mein holdes Leben uit ‘Zalde’
Carl Philipp Emanuel Bach - Orgelconcert in G

Herhaling van het AVROTROS Vrijdagconcert van 10 november 2017 in TivoliVredenburg te Utrecht.

Uitvoerenden:
Radio Filharmonisch Orkest en Groot Omroepkoor o.l.v. James Gaffigan
Maartje Rammeloo [sopraan]
Judit Kutasi [mezzosopraan]
Fabio Trümpy [tenor]
André Morsch [bas]

Op het programma:
Franz Schubert - Stabat mater D.383
Opium

22:30 - 00:00

Opium AVROTROS

Presentatie: Lennart Booij

In deze uitzending

Opium is een dagelijks radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. Dagelijks ontvangt de presentator een gast en is er live muziek vanuit VondelCS in het Vondelpark te Amsterdam.
Te gast: Nina Polak

Nina Polak (1986) debuteerde in 2014 met het alom bejubelde We zullen niet te pletter slaan, dat werd genomineerd voor de Anton Wachterprijs, de ANV Debutantenprijs en de Opzij Literatuurprijs. Ze is redacteur bij De Correspondent en schrijft regelmatig voor De Gids.

Gebrek is een groot woord
Nynke 'Skip' Nauta is al zeven jaar op zee als het verleden plotseling voor haar neus staat, zomaar, in de jachthaven van Cannes: het echtpaar Zeno en hun briljante puberzoon, Juda. De enthousiaste Zeno's hebben al eens eerder goed gezorgd voor Skip en ze nodigen haar uit om een zomer door te brengen in hun tuinhuis in Amsterdam.Schoorvoetend accepteert Skip de uitnodiging en reist terug naar Nederland. Ze treft een stad en een gezin aan waaraan de tijdgeest knaagt. In de overbevolkte, overbekende straten van Amsterdam valt bovendien niet te ontsnappen aan de sporen van twee verloren liefdes: een man en een moeder, die allebei tevergeefs hebben geprobeerd om Skip de tragedie in te trekken. Gebrek is een groot woord is een roman over de desoriëntatie tussen vrijheid en verbondenheid. Een boek over hechting, aan elkaar, maar ook aan onze eigen realiteit.

<p>Nina Polak (1986) debuteerde in 2014 met het alom bejubelde We zullen niet te pletter slaan, dat werd genomineerd voor de Anton Wachterprijs, de ANV Debutantenprijs en de Opzij Literatuurprijs. Ze is redacteur bij De Correspondent en schrijft regelmatig voor De Gids.<br/><br/><b>Gebrek is een groot woord</b><br/>Nynke 'Skip' Nauta is al zeven jaar op zee als het verleden plotseling voor haar neus staat, zomaar, in de jachthaven van Cannes: het echtpaar Zeno en hun briljante puberzoon, Juda. De enthousiaste Zeno's hebben al eens eerder goed gezorgd voor Skip en ze nodigen haar uit om een zomer door te brengen in hun tuinhuis in Amsterdam.Schoorvoetend accepteert Skip de uitnodiging en reist terug naar Nederland. Ze treft een stad en een gezin aan waaraan de tijdgeest knaagt. In de overbevolkte, overbekende straten van Amsterdam valt bovendien niet te ontsnappen aan de sporen van twee verloren liefdes: een man en een moeder, die allebei tevergeefs hebben geprobeerd om Skip de tragedie in te trekken. Gebrek is een groot woord is een roman over de desoriëntatie tussen vrijheid en verbondenheid. Een boek over hechting, aan elkaar, maar ook aan onze eigen realiteit. <br/></p>
Live muziek: Wouter Harbers

Wouter Harbers (1986) is een jonge, ambitieuze pianist met een brede achtergrond: vanaf zijn 10e trad hij op als organist, op negentienjarige leeftijd dirigeerde hij de Messiah van Händel en een Cantate van Bach en trad hij voor het eerst op als pianist. Op advies van zijn ouders stelde hij zijn muzikale ambities uit tot hij een Pabo-diploma in zijn bezit had. Hij was daarop enkele jaren actief als leerkracht en studeerde daarnaast deeltijd Koordirectie. In 2010 koos hij echter definitief voor de piano, en dankzij het winnen van het EMG-concours in de categorie piano (2011) is hij inmiddels fulltime musicus.

<p>Wouter Harbers (1986) is een jonge, ambitieuze pianist met een brede achtergrond: vanaf zijn 10e trad hij op als organist, op negentienjarige leeftijd dirigeerde hij de Messiah van Händel en een Cantate van Bach en trad hij voor het eerst op als pianist. Op advies van zijn ouders stelde hij zijn muzikale ambities uit tot hij een Pabo-diploma in zijn bezit had. Hij was daarop enkele jaren actief als leerkracht en studeerde daarnaast deeltijd Koordirectie. In 2010 koos hij echter definitief voor de piano, en dankzij het winnen van het EMG-concours in de categorie piano (2011) is hij inmiddels fulltime musicus. <br/></p>
Luidspreker Luidspreker
23:50   Slaapservice: Ted van Lieshout - Waar oma bleef
De nacht valt over Opium op 4 en het Vondelpark. Er brandt nog één lampje in Vondel CS. Daar zit een schrijver voor te lezen uit eigen...
Ted van Lieshout - Waar oma bleef
Luidspreker Luidspreker
22:51   De Torenkamer: Janina Schipper - Dag 5
Op deze laatste dag wil ik nog van alles doen. Het liefst wil ik nog wel tien tekeningen maken. Zo zie je maar weer hoeveel inspiratie en...
Janina Schipper - Torenkamer - Dag 5

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht