Overzicht van 14 februari 2018

De Nacht

00:00 - 05:00

De Nacht NPO Radio 4

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht.
De Ochtend van 4

07:00 - 09:00

De Ochtend van 4 KRO-NCRV

Presentatie: Margriet Vroomans

De Klassieken

09:00 - 12:00

De Klassieken AVROTROS

Presentatie: Ab Nieuwdorp

In deze uitzending

Elke werkdag van 9-12 de mooiste klassieke muziek uit de muziekgeschiedenis, gepresenteerd door Ab Nieuwdorp. Met de Kettingreactie en WhatsAb. Mail uw opmerkingen en suggesties naar deklassieken@avrotros.nl.
Luidspreker Luidspreker
09:29   Kettingreactie
Claudio Monteverdi Ohimè ch'io cado Christiana Pluhar & Philippe Jaroussky
Kettingreactie 14 februari 2018
Luidspreker Luidspreker
11:29   WhatsAb
Wat houdt je vandaag bezig?
WhatsAb 14 februari 2018
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Hans van den Boom, Jet Berkhout

In deze uitzending

Een programma met prettig in het gehoor liggende klassieke muziek voor de lunchtijd én elke dag (behalve zondag) om 13.30 uur de PRIJS CD. Naast informatie over muziek en componisten, óók de belangrijkste (muzikale) gespreksonderwerpen van de dag.
Podium

16:00 - 19:00

Podium NTR

Presentatie: Hans Haffmans

In deze uitzending

In Podium: nieuwe cd’s, muzieknieuws en concerttips.
Ons mailadres: podium@ntr.nl
Opium

22:30 - 00:00

Opium AVROTROS

Presentatie: Andrea van Pol

In deze uitzending

Opium is een radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. De presentator ontvangt een hoofdgast en er is live muziek! Iedere werkdag live vanuit VondelCS in het Vondelpark te Amsterdam. .
Te gast: Hanro Smitsman

Regisseur Hanro Smitsman is te gast, hij vertelt over zijn film Broeders.

Broeders (Brothers)
Wanneer Yasin El Amrani na een periode van vrijwilligerswerk in een vluchtelingenkamp in Jordanië spoorloos verdwijnt in de oorlogshel van Syrië, maakt zijn familie in Nederland zich grote zorgen. Zijn oudere broers, tegenpolen stand up-comedian Hassan en militair Mourad, besluiten hun broertje zelf op te sporen en hem mee terug te brengen. Terwijl Hassan en Mourad met minimale voorbereiding of aanknopingspunten de levensgevaarlijke tocht naar Daraa ondernemen, worden de broers in dit drama geconfronteerd met hun eigen vooroordelen en beperkingen.

<p>Regisseur Hanro Smitsman is te gast, hij vertelt over zijn film Broeders.<br/><br/><b>Broeders (Brothers)</b><br/>Wanneer Yasin El Amrani na een periode van vrijwilligerswerk in een vluchtelingenkamp in Jordanië spoorloos verdwijnt in de oorlogshel van Syrië, maakt zijn familie in Nederland zich grote zorgen. Zijn oudere broers, tegenpolen stand up-comedian Hassan en militair Mourad, besluiten hun broertje zelf op te sporen en hem mee terug te brengen. Terwijl Hassan en Mourad met minimale voorbereiding of aanknopingspunten de levensgevaarlijke tocht naar Daraa ondernemen, worden de broers in dit drama geconfronteerd met hun eigen vooroordelen en beperkingen.<br/></p>
Live muziek: Claudine Carmen Roma

Claudine werd geboren te Amsterdam op 12 oktober 1975. Op jonge leeftijd verdiepte ze zich in eigen composities. In 1991 begon zij haar studies aan het Utrechts Conservatorium. In 1993 vervolgde zij haar opleiding bij de Amerikaanse pianist Alan Weiss en daarna bij de Russische pianist Alexander Warenberg. In 1994 ontving zij van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds een vleugel in bruikleen. In 1996 werd Claudine toegelaten op het conservatorium van Brussel,als enige Nederlandse ooit bij Elizabeth Concours Winnaar, de legendarische Russische pianist Evgeny Moguilevsky. In 1998 studeerde zij af als Uitvoerend Musicus. Masterclasses volgde zij bij o.a. Wibi Soerjadi, Jan Wijn, Karl-Heinz Kämmerling, György Sandor (welke nog studeerde bij Béla Bartók), Detlef Kraus,Ivan Moravec, Michel Béroff, John O'Connor, Alwin Bär en Lazar Berman.

Claudine won verscheidene prijzen bij nationale en internationale pianoconcoursen, tot twee keer toe 1e Prijs Prinses Christina, de DONEMUS Prijs en 1e Prijs Petrov Concours. Zij gaf concerten in binnen- en buitenland, o. a. in Salzburg, Noth (Frankrijk), Brussel en London. Zij maakte verschillende opnamen voor de radio.In 1996 verscheen er een CD van haar met werken van Mozart, Rachmaninoff,Liszt, Prokofiev, opgenomen door Classic FM in de Kleine Zaal van het Concertgebouw te Amsterdam.

<p><span style="color: rgb(51, 51, 51);background-color: rgb(255, 255, 255);float: none;"></span></p><p>Claudine werd geboren te Amsterdam op 12 oktober 1975. Op jonge leeftijd verdiepte ze zich in eigen composities. In 1991 begon zij haar studies aan het Utrechts Conservatorium. In 1993 vervolgde zij haar opleiding bij de Amerikaanse pianist Alan Weiss en daarna bij de Russische pianist Alexander Warenberg. In 1994 ontving zij van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds een vleugel in bruikleen. In 1996 werd Claudine toegelaten op het conservatorium van Brussel,als enige Nederlandse ooit bij Elizabeth Concours Winnaar, de legendarische Russische pianist Evgeny Moguilevsky. In 1998 studeerde zij af als Uitvoerend Musicus. Masterclasses volgde zij bij o.a. Wibi Soerjadi, Jan Wijn, Karl-Heinz Kämmerling, György Sandor (welke nog studeerde bij Béla Bartók), Detlef Kraus,Ivan Moravec, Michel Béroff, John O'Connor, Alwin Bär en Lazar Berman.</p><p>Claudine won verscheidene prijzen bij nationale en internationale pianoconcoursen, tot twee keer toe 1e Prijs Prinses Christina, de DONEMUS Prijs en 1e Prijs Petrov Concours. Zij gaf concerten in binnen- en buitenland, o. a. in Salzburg, Noth (Frankrijk), Brussel en London. Zij maakte verschillende opnamen voor de radio.In 1996 verscheen er een CD van haar met werken van Mozart, Rachmaninoff,Liszt, Prokofiev, opgenomen door Classic FM in de Kleine Zaal van het Concertgebouw te Amsterdam.</p><p></p>
Luidspreker Luidspreker
23:18   De Torenkamer: Marleen Kappe - Dag 3
’s Nachts word ik wakker van een geluid dat ik eerst niet kan plaatsen, maar dan bedenk ik me dat het een onderdeel van mijn tekening is...
De Torenkamer: Marleen Kappe - Dag 3
Luidspreker Luidspreker
23:55   Slaapservice: Hannah van Binsbergen uit Kwaad gesternte
De nacht valt over Opium op 4 en het Vondelpark. Er brandt nog één lampje in Vondel CS. Daar zit een schrijver voor te lezen uit eigen...
Hannah van Binsbergen uit Kwaad gesternte

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht