Overzicht van 12 februari 2018

De Nacht

00:00 - 05:00

De Nacht NPO Radio 4

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht.
Voor de dag

05:00 - 07:00

Voor de dag VPRO

Presentatie: Sander Zwiep

In deze uitzending

Jong presentatietalent van NPO Radio 4 bereidt je voor op de dag!
De Klassieken

09:00 - 12:00

De Klassieken AVROTROS

Presentatie: Ab Nieuwdorp

In deze uitzending

Elke werkdag van 9-12 de mooiste klassieke muziek uit de muziekgeschiedenis, gepresenteerd door Ab Nieuwdorp. Met de Kettingreactie en WhatsAb. Mail uw opmerkingen en suggesties naar deklassieken@avrotros.nl.
Luidspreker Luidspreker
09:31   Kettingreactie
Arthur Sullivan The long day closes Tenebrae o.l.v. Nigel Short
Arthur Sullivan - The long day closes
Luidspreker Luidspreker
11:29   WhatsAb
Wat houdt je vandaag bezig?
WhatsAb 12 februari 2018
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Hans van den Boom

In deze uitzending

Een programma met prettig in het gehoor liggende klassieke muziek voor de lunchtijd én elke dag (behalve zondag) om 13.30 uur de PRIJS CD. Naast informatie over muziek en componisten, óók de belangrijkste (muzikale) gespreksonderwerpen van de dag.
Podium

16:00 - 19:00

Podium NTR

Presentatie: Hans Haffmans

In deze uitzending

In Podium: nieuwe cd’s, muzieknieuws en concerttips.
Ons mailadres: podium@ntr.nl
Avondconcert

20:00 - 22:30

Avondconcert Omroep MAX

Presentatie: Wouter Pleijsier

In deze uitzending

In het programma Avondconcert hoort u dagelijks live opnamen van Nederlandse en internationale concertpodia.

Strijkkwartetbiënnale Amsterdam
Quatuor Danel & O/Modernt String Quartet; Evelyn Glennie, slagwerk:
Tsjaikovski - Strijkkwartet nr. 1, op.11 D gr.
Debussy - Strijkkwartet
Masson - Frum
Purcell - Chaconne in g
Glennie - Light in Darkness
Janáček - Strijkkwartet nr. 1 ‘Kreutzer Sonate’
Tenney - Having Never Written a Note for Percussion
Pärt - Dona nobis pacem
Schnelzer - Apollonian Dances voor strijkkwartet en slagwerk
MAX opname 3 februari 2018, Muziekgebouw aan ’t IJ, Amsterdam


Mahler Chamber Orchestra olv Yuja Wang, piano:
Mozart - Ouverture - Don Giovanni
Stravinsky - Pulcinellasuite
Beethoven - Pianoconcert nr 2
MAX opname 8 november 2017, Muziekgebouw EindhovenMAX
Opium

22:30 - 00:00

Opium AVROTROS

Presentatie: Annemieke Bosman

In deze uitzending

Opium is een radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. De presentator ontvangt een gast en er is live muziek! Iedere werkdag live vanuit VondelCS in het Vondelpark te Amsterdam.
Te gast: Nina Spijkers

Na een aantal toneelklassiekers succesvol te hebben opgeschud, maakt Nina Spijkers (Don Carlos, Ivanov) nu samen met een club jonge muzikale acteurs een aanstekelijke montage muziektheatervoorstelling over onze hedendaagse obsessie voor geluk.

Geluk
Samen met de druk om gelukkig te zijn, groeit ook de berg aan mogelijkheden om dit geluk te bereiken. Van therapie tot stilteretraite, van komkommerwater tot mindfulness, het geluk ligt voor het grijpen. Je moet wel een enorme stumperd zijn om ongelukkig te zijn! Tegelijk groeit het aantal jonge mensen met paniek- of angststoornissen, depressies en burn-outs. De ‘happy few’ etaleren hun geluk op social media en de rest van ons doet daar alsof. We lijden aan een collectieve geluksobsessie.

Foto: Steef Fleur

<p><span style="color: rgb(82, 82, 82);background-color: rgb(255, 255, 255);">Na een aantal toneelklassiekers succesvol te hebben opgeschud, maakt Nina Spijkers (Don Carlos, Ivanov) nu samen met een club jonge muzikale acteurs een aanstekelijke montage muziektheatervoorstelling over onze hedendaagse obsessie voor geluk.<br/><br/><b>Geluk</b><br/>Samen met de druk om gelukkig te zijn, groeit ook de berg aan mogelijkheden om dit geluk te bereiken. Van therapie tot stilteretraite, van komkommerwater tot mindfulness, het geluk ligt voor het grijpen. Je moet wel een enorme stumperd zijn om ongelukkig te zijn! Tegelijk groeit het aantal jonge mensen met paniek- of angststoornissen, depressies en burn-outs. De ‘happy few’ etaleren hun geluk op social media en de rest van ons doet daar alsof. We lijden aan een collectieve geluksobsessie.<br/><br/><i>Foto: Steef Fleur</i></span><br/></p>
Live muziek: Megumi Tanno

De Japanse Megumi Tanno speelt vanaf haar vijfde jaar piano. In 1999 studeerde ze twee jaar bij Yoshiko Kojima. Hier begon haar interesse en liefde voor de forte piano. In 2001 ging zij forte piano studeren bij Bart van Oort aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag en bij Stanley Hoogland vanaf 2004, en behaalde haar Master in fortepiano in 2007. Sindsdien heeft zij vele prijzen gewonnen, waaronder een eervolle vermelding op Internationale Concours Oude Muziek in Brugge. Ze is als een van de weinige Japanse fortepianisten actief als soliste en in de kamermuziek. 

<p>De Japanse Megumi Tanno speelt vanaf haar vijfde jaar piano. In 1999 studeerde ze twee jaar bij Yoshiko Kojima. Hier begon haar interesse en liefde voor de forte piano. In 2001 ging zij forte piano studeren bij Bart van Oort aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag en bij Stanley Hoogland vanaf 2004, en behaalde haar Master in fortepiano in 2007. Sindsdien heeft zij vele prijzen gewonnen, waaronder een eervolle vermelding op Internationale Concours Oude Muziek in Brugge. Ze is als een van de weinige Japanse fortepianisten actief als soliste en in de kamermuziek. <br/></p>
Luidspreker Luidspreker
23:51   Slaapservice: Vincent Bijlo - Liverpool
De nacht valt over Opium op 4 en het Vondelpark. Er brandt nog één lampje in Vondel CS. Daar zit een schrijver voor te lezen uit eigen...
Vincent Bijlo - Liverpool
Luidspreker Luidspreker
23:10   De Torenkamer: Marleen Kappe - Dag 1
De afgelopen weken heb ik mijn spullen verzameld voor de torenkamer, materiaal, maar vooral ook ideeën. Met een lading karton,...
De Torenkamer: Marleen Kappe - Dag 1

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht