Overzicht van 4 januari 2018

De Nacht

00:00 - 07:00

De Nacht NPO Radio 4

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht.
De Klassieken

09:00 - 12:00

De Klassieken AVROTROS

Presentatie: Maartje Stokkers

In deze uitzending

Elke werkdag van 9-12 de mooiste klassieke muziek uit de muziekgeschiedenis, gepresenteerd door Ab Nieuwdorp. Met de Kettingreactie en WhatsAb. Mail uw opmerkingen en suggesties naar deklassieken@avrotros.nl.
Luidspreker Luidspreker
09:30   Kettingreactie
Philippe Sarde La Grande Bouffe Onbekend studio orkest o.l.v. Hubert Rostaing
Philippe Sarde - La Grande Bouffe
WhatsAb

Wat houdt je vandaag bezig?

<p>Wat houdt je vandaag bezig?</p>
Luidspreker Luidspreker
11:29   WhatsAb
Wat houdt je vandaag bezig?
WhatsAb 4 Januari 2018
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Hans van den Boom, Sander Zwiep

In deze uitzending

Een programma met prettig in het gehoor liggende klassieke muziek voor de lunchtijd én elke dag (behalve zondag) om 13.30 uur de PRIJS CD. Naast informatie over muziek en componisten, óók de belangrijkste (muzikale) gespreksonderwerpen van de dag.
Podium

16:00 - 19:00

Podium NTR

Presentatie: Hans Haffmans

In deze uitzending

In Podium: nieuwe cd’s, muzieknieuws en concerttips.
Ons mailadres: podium@ntr.nl
Avondconcert

20:00 - 22:30

Avondconcert Omroep MAX

Presentatie: Christiaan Kuyvenhoven

In deze uitzending

In het programma Avondconcert hoort u dagelijks live opnamen van Nederlandse en internationale concertpodia.

Collegium 1704 o.l.v. Václav Luks:
Vivaldi:
Stabat Mater RV 621
Concerto voor hobo in C RV 450
Concerto voor strijkers RV 157
Concerto voor hobo en strijkers in d RV 454
Nisi Dominus RV 608
MAX opname 22 januari 2017, Muziekgebouw aan t IJ, Amsterdam

Eivind Holtsmark Ringstad, altviool & David Meier, piano:
Schumann – Märchenbilder op.113
Hindemith – Altvioolsonate in F op.11/4
Vieuxtemps – Elégie op.30
Paganini / Pimrose – La Campanella (arr.)
EBU opname 6 november 2017, Wigmore Hall Londen

MAX
Opium

22:30 - 00:00

Opium AVROTROS

Presentatie: Lennart Booij

In deze uitzending

Vandaag presenteert: Lennart Booij. pium is een dagelijks radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. Iedere werkdag ontvangt de presentator een gast en is er live muziek!
Luidspreker Luidspreker
23:50   Slaapservice: Jan Kuijper - Tombe van Georg Büchner
De nacht valt over Opium op 4 en het Vondelpark. Er brandt nog één lampje in Vondel CS. Daar zit een schrijver voor te lezen uit eigen...
Jan Kuijper - Tombe van Elisabeth Eybers
Te gast: Madelief Hohé

Als geen ander kan modeconservator Madelief Hohé van het Gemeentemuseum Den Haag alles vertellen over de vader van de Art Deco: couturier Paul Poiret. Hij was een van de grootste vernieuwers van de mode aan het begin van de 20ste eeuw. Zijn invloed reikte bovendien veel verder dan mode alleen. Hij streefde naar ‘totaalkunstwerken’ en omringde zich met kunstenaars, vormgevers en architecten die hij inzette bij de ontwikkeling en promotie van zijn creaties. Het werk van Poiret en dan van de kunstenaars uit zijn omgeving, zou het kraambed blijken van de Art Deco.

<p>Als geen ander kan modeconservator Madelief Hohé van het Gemeentemuseum Den Haag alles vertellen over de vader van de Art Deco: couturier Paul Poiret. Hij was een van de grootste vernieuwers van de mode aan het begin van de 20ste eeuw. Zijn invloed reikte bovendien veel verder dan mode alleen. Hij streefde naar ‘totaalkunstwerken’ en omringde zich met kunstenaars, vormgevers en architecten die hij inzette bij de ontwikkeling en promotie van zijn creaties. Het werk van Poiret en dan van de kunstenaars uit zijn omgeving, zou het kraambed blijken van de Art Deco.<br/></p>
Live muziek: Diamanda Dramm

Alleen met je viool op het podium. Dat is zelfs bij Dutch Classical Talent nog niet vertoond. Dan heb je meer dan talent, dan ben je een podiumkunstenaar, een performer, iemand die iets meer kan dan muziekstukjes ten beste geven. Diamanda Dramm overrompelde de jury van DCT met haar moeiteloze switch tussen oud en nieuw, puur solospel en zichzelf begeleidend met bass drums. Ze kent haar klassiekers maar kreeg in 2013 ook de John Cage Award voor haar bijdrage aan hedendaagse muziek. 

<p>Alleen met je viool op het podium. Dat is zelfs bij Dutch Classical Talent nog niet vertoond. Dan heb je meer dan talent, dan ben je een podiumkunstenaar, een performer, iemand die iets meer kan dan muziekstukjes ten beste geven. Diamanda Dramm overrompelde de jury van DCT met haar moeiteloze switch tussen oud en nieuw, puur solospel en zichzelf begeleidend met bass drums. Ze kent haar klassiekers maar kreeg in 2013 ook de John Cage Award voor haar bijdrage aan hedendaagse muziek. <br/></p>
De Torenkamer: Joyce ter Weele - Dag 4

Ook vandaag ben ik de Torenkamer niet uitgekomen, er is hard gewerkt! Inmiddels hangt de tekening bijna 360 graden om mij heen. Morgenvroeg schakel ik de hulptroepen in om het laatste stuk papier uit te rollen en teken ik mijn laatste meter. Benieuwd hoe het eindresultaat eruit ziet? Vrijdagmiddag 5 januari vanaf ongeveer 13:00 uur is de tekening te bewonderen in de Torenkamer in het Vondelpark. s'Avonds presenteer ik de tekening in de opname studio van Opium Vondel CS waar ik ook tussen 22:30 en 00:00 uur door Andrea van Pol wordt geïnterviewd.

DAG 4 Torenkamer.jpg

<p>Ook vandaag ben ik de Torenkamer niet uitgekomen, er is hard gewerkt! Inmiddels hangt de tekening bijna 360 graden om mij heen. Morgenvroeg schakel ik de hulptroepen in om het laatste stuk papier uit te rollen en teken ik mijn laatste meter. Benieuwd hoe het eindresultaat eruit ziet? Vrijdagmiddag 5 januari vanaf ongeveer 13:00 uur is de tekening te bewonderen in de Torenkamer in het Vondelpark. s'Avonds presenteer ik de tekening in de opname studio van Opium Vondel CS waar ik ook tussen 22:30 en 00:00 uur door Andrea van Pol wordt geïnterviewd.</p><p><img src="http://www.radio4.nl/image/rm/39101/DAG 4 Torenkamer.jpg" alt="DAG 4 Torenkamer.jpg"/></p>

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht