Overzicht van 26 januari 2018

De Nacht

00:00 - 05:00

De Nacht NPO Radio 4

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht.
Voor de dag

05:00 - 07:00

Voor de dag KRO-NCRV

Presentatie: Carine Lacor

In deze uitzending

Jong presentatietalent van NPO Radio 4 bereidt je voor op de dag!
De Klassieken

09:00 - 12:00

De Klassieken AVROTROS

Presentatie: Ab Nieuwdorp

In deze uitzending

Elke werkdag van 9-12 de mooiste klassieke muziek uit de muziekgeschiedenis, gepresenteerd door Ab Nieuwdorp. Met de Kettingreactie en WhatsAb. Mail uw opmerkingen en suggesties naar deklassieken@avrotros.nl.
Luidspreker Luidspreker
09:30   Kettingreactie
Kettingreactie 26 januari 2018
Luidspreker Luidspreker
11:30   WhatsAb
Wat houdt je vandaag bezig?
WhatsAb
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Hans van den Boom, Jet Berkhout

In deze uitzending

Een programma met prettig in het gehoor liggende klassieke muziek voor de lunchtijd én elke dag (behalve zondag) om 13.30 uur de PRIJS CD. Naast informatie over muziek en componisten, óók de belangrijkste (muzikale) gespreksonderwerpen van de dag.
Podium

16:00 - 19:00

Podium NTR

Presentatie: Dieuwertje Blok

In deze uitzending

In Podium: nieuwe cd’s, muzieknieuws en concerttips.
Ons mailadres: podium@ntr.nl
AVROTROS Vrijdagconcert

20:00 - 22:30

AVROTROS Vrijdagconcert AVROTROS

Presentatie: Mark Brouwers

In deze uitzending

Rechtstreekse uitzending vanuit TivoliVredenburg te Utrecht.

Uitvoerenden:
Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Edo de Waart
Marjolein Koning [althobo - Copland]
Hessel Buma [trompet - Copland]
Sasha Cooke [mezzosopraan - Bernstein]

Op het programma:
Aaron Copland - Quiet city
Leonard Bernstein - Symfonie no. 1 ‘Jeremiah’
Johannes Brahms - Symfonie no. 1 op. 68 in c kl.t.
Brahms Eerste symfonie en verhalende muziekstukken

Copland en Bernstein tonen in zeer beeldende, verhalende muziekstukken hun innige banden met de joodse cultuur. Beide werken gingen in première tijdens de Tweede Wereldoorlog, wat iets zegt over het karakter van de werken. Brahms’ Eerste Symfonie stond als een huis, met zoveel vernuft en nieuwigheden dat het vrijwel direct een klassieker werd.

<p>Copland en Bernstein tonen in zeer beeldende, verhalende muziekstukken hun innige banden met de joodse cultuur. Beide werken gingen in première tijdens de Tweede Wereldoorlog, wat iets zegt over het karakter van de werken. Brahms’ Eerste Symfonie stond als een huis, met zoveel vernuft en nieuwigheden dat het vrijwel direct een klassieker werd.<br/></p>
Opium

22:30 - 00:00

Opium AVROTROS

Presentatie: Andrea van Pol

In deze uitzending

Opium is een dagelijks radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. Dagelijks ontvangt de presentator een gast en is er live muziek vanuit VondelCS in het Vondelpark te Amsterdam.
Leeuwarden-Fryslân 2018

Op vrijdagavond 26 januari komen we live vanuit het fonkelnieuwe taalpodium OBE in Leeuwarden met gasten die een belangrijke rol gaan spelen tijden Leeuwarden-Fryslân 2018.

Aan de vooravond van de grote opening blikt presentator Andrea van Pol vooruit met gasten die een belangrijke rol gaan spelen tijdens 'Leeuwarden Fryslân 2018'. Zoals theaterregisseur Jos Thie, die in 2018 enkele grote voorstellingen zal maken waar onder het spectaculaire "De Stormruiter" met 100 Friese paarden, en met Kris Callens, directeur van het Fries Museum, dat vanaf april 2018 een grootschalige Escher expositie toont.

<p><title></title></p><p class="p1"><span class="s1">Op vrijdagavond 26 januari komen we live vanuit het fonkelnieuwe taalpodium OBE in Leeuwarden met gasten die een belangrijke rol gaan spelen tijden Leeuwarden-Fryslân 2018.</span></p><p class="p1"><span class="s1">Aan de vooravond van de grote opening blikt presentator Andrea van Pol vooruit met gasten die een belangrijke rol gaan spelen tijdens 'Leeuwarden Fryslân 2018'. Zoals theaterregisseur Jos Thie, die in 2018 enkele grote voorstellingen zal maken waar onder het spectaculaire &#34;De Stormruiter&#34; met 100 Friese paarden, en met Kris Callens, directeur van het Fries Museum, dat vanaf april 2018 een grootschalige Escher expositie toont. </span></p>
Live muziek: Leeuwarden-Fryslân 2018

Live-muziek is er onder meer van Sytze Pruiksma en Nynke Laverman, zangeres van het LF-2018 lied 'Seis oere thús', het Ebonit Saxofoonkwartet en Yoram Ish-Hurwitz die te horen zullen zijn op het klassieke muziekfestival Oranjewoud!

<p>Live-muziek is er onder meer van Sytze Pruiksma en Nynke Laverman, zangeres van het LF-2018 lied 'Seis oere thús', het Ebonit Saxofoonkwartet en Yoram Ish-Hurwitz die te horen zullen zijn op het klassieke muziekfestival Oranjewoud!<br/></p>
Luidspreker Luidspreker
23:54   Slaapservice: Live vanuit Leeuwarden
De nacht valt over Opium op 4 en het Vondelpark. Er brandt nog één lampje in Vondel CS. Daar zit een schrijver voor te lezen uit eigen...
De Slaapservice live vanuit taalpodium OBE in Leeuwarden

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht