Overzicht van 25 januari 2018

De Nacht

00:00 - 05:00

De Nacht NPO Radio 4

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht.
De Klassieken

09:00 - 12:00

De Klassieken AVROTROS

Presentatie: Ab Nieuwdorp

In deze uitzending

Elke werkdag van 9-12 de mooiste klassieke muziek uit de muziekgeschiedenis, gepresenteerd door Ab Nieuwdorp. Met de Kettingreactie en WhatsAb. Mail uw opmerkingen en suggesties naar deklassieken@avrotros.nl.
Luidspreker Luidspreker
09:34   Kettingreactie
Árni Björnsson Romance voor viool en orkest op.6 Sigrún Edvaldsdóttir IJslands Symfonie Orkest o.l.v. Petri Sakari
Kettingreactie 25 januari 2018
Luidspreker Luidspreker
11:31   WhatsAb
Wat houdt je vandaag bezig?
WhatsAb 26 januari 2018
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Maartje Stokkers, Sander Zwiep

In deze uitzending

Een programma met prettig in het gehoor liggende klassieke muziek voor de lunchtijd én elke dag (behalve zondag) om 13.30 uur de PRIJS CD. Naast informatie over muziek en componisten, óók de belangrijkste (muzikale) gespreksonderwerpen van de dag.
Podium

16:00 - 19:00

Podium NTR

Presentatie: Hans Haffmans

In deze uitzending

In Podium: nieuwe cd’s, muzieknieuws en concerttips.
Ons mailadres: podium@ntr.nl
Opium

22:30 - 00:00

Opium AVROTROS

Presentatie: Lennart Booij

In deze uitzending

Opium is een dagelijks radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. Iedere werkdag ontvangt de presentator een gast en is er live muziek!
Te gast: Saskia Diesing

Op maandag 29 januari presenteert International Film Festival Rotterdam (IFFR) de feestelijke wereldpremière van DORST van Saskia Diesing, naar de gelijknamige roman van Esther Gerritsen.

Dorst
Coco heeft geen flauw idee wat ze met haar leven moet. Totdat haar moeder Elisabeth ziek blijkt. Ze grijpt het nieuwe doel in haar leven met beide handen aan en trekt bij haar moeder in. Een zwartkomisch familiedrama over goede bedoelingen, idiote verwachtingen en de onvervulbare hunkering naar verbondenheid.

<p>Op maandag 29 januari presenteert International Film Festival Rotterdam (IFFR) de feestelijke wereldpremière van DORST van Saskia Diesing, naar de gelijknamige roman van Esther Gerritsen.<br/><br/><b>Dorst</b><br/>Coco heeft geen flauw idee wat ze met haar leven moet. Totdat haar moeder Elisabeth ziek blijkt. Ze grijpt het nieuwe doel in haar leven met beide handen aan en trekt bij haar moeder in. Een zwartkomisch familiedrama over goede bedoelingen, idiote verwachtingen en de onvervulbare hunkering naar verbondenheid. <br/></p>
Live muziek: Helena Basilova

Pianiste Helena Basilova is geboren in Moskou en op 7-jarige leeftijd naar Nederland gekomen. Tot 2005 was Helena studente van David Kuyken bij wie ze met succes afstudeerde aan het Conservatorium in Amsterdam. Gedurende haar masterstudie volgde ze lessen bij Hakon Austbo en heeft ze een periode aan het Royal College of Music in Londen gestudeerd.

<p>Pianiste Helena Basilova is geboren in Moskou en op 7-jarige leeftijd naar Nederland gekomen. Tot 2005 was Helena studente van David Kuyken bij wie ze met succes afstudeerde aan het Conservatorium in Amsterdam. Gedurende haar masterstudie volgde ze lessen bij Hakon Austbo en heeft ze een periode aan het Royal College of Music in Londen gestudeerd.<br/></p>
Luidspreker Luidspreker
23:14   De Torenkamer: AiRich - Dag 4
Vandaag heb ik de edit in Photoshop zo goed als afgerond, Naja, wat is af eigelijk? Net als bij een schilderij is het eigelijk nooit af,...
AiRich - Donderdag - De Onthulling
Luidspreker Luidspreker
23:51   Slaapservice: Joost Baars uit de bundel Binnenplaats
De nacht valt over Opium op 4 en het Vondelpark. Er brandt nog één lampje in Vondel CS. Daar zit een schrijver voor te lezen uit eigen...
Joost Baars uit de bundel Binnenplaats

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht