Overzicht van 26 december 2017

De Nacht

00:00 - 07:00

De Nacht NPO Radio 4

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht.
De Klassieken

09:00 - 12:00

De Klassieken AVROTROS

Presentatie: Ab Nieuwdorp

In deze uitzending

Elke werkdag van 9-12 de mooiste klassieke muziek uit de muziekgeschiedenis, gepresenteerd door Ab Nieuwdorp. Met de Kettingreactie en WhatsAb. Mail uw opmerkingen en suggesties naar deklassieken@avrotros.nl.
Luidspreker Luidspreker
09:31   Kettingreactie 26 December 2017
Ignaz Moscheles Bonbonnière musicale Ivan Klánský [piano]
Kettingreactie 26 December 2017
Luidspreker Luidspreker
11:23   WhatsAb
Wat houdt je vandaag bezig?
WhatsAb 26 December 2017
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Maartje Stokkers

In deze uitzending

Een programma met prettig in het gehoor liggende klassieke muziek voor de lunchtijd én elke dag (behalve zondag) om 13.30 uur de PRIJS CD. Naast informatie over muziek en componisten, óók de belangrijkste (muzikale) gespreksonderwerpen van de dag.
Podium

16:00 - 19:00

Podium NTR

Presentatie: Hans Haffmans

In deze uitzending

In Podium: nieuwe cd’s, muzieknieuws en concerttips.
Ons mailadres: podium@ntr.nl
Avondconcert

20:00 - 22:30

Avondconcert Omroep MAX

Presentatie: Wouter Pleijsier

In deze uitzending

In het programma Avondconcert hoort u dagelijks live opnamen van Nederlandse en internationale concertpodia.

Zemlinsky Quartet & Quatuor Danel:
Brahms - Strijksextet nr.1 in Bes op.18
Dvorák - Strijksextet in A op.48
MAX opname 11 april 2017 De Doelen, Rotterdam


Cappella Mariana
Liefdesliederen rond het Hooglied van Giovanni Pierluigi da Palestrina, Nicolas Gombert, Jacobus Clemens non Papa en Josquin des Prez
MAX opname 8 februari 2017, Muziekgebouw aan t IJ, Amsterdam


MAX
Opium

22:30 - 00:00

Opium AVROTROS

Presentatie: diverse presentatoren

In deze uitzending

Opium is een radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. De presentator ontvangt een gast en er is live muziek! Iedere werkdag live vanuit VondelCS in het Vondelpark te Amsterdam.
Live muziek: Heleen Oomen, Daniel Rowland, Maja Bogdanovic, Juliana Steinbach
Heleen Oomen (klarinet), Daniel Rowland (violist), Maja Bogdanovic (cello), Juliana Steinbach (piano) hebben een mooi programma voor vanavond samengesteld:
1. Schnittke - Stille nacht
2. Tsjaikovski - December
3. Stravinsky - Tango Valse Ragtime
<div style="color: rgb(34, 34, 34);background-color: rgb(255, 255, 255);">Heleen Oomen (klarinet), Daniel Rowland (violist), Maja Bogdanovic (cello), Juliana Steinbach (piano) hebben een mooi programma voor vanavond samengesteld:<br/></div><div style="color: rgb(34, 34, 34);background-color: rgb(255, 255, 255);">1. Schnittke - Stille nacht</div><div style="color: rgb(34, 34, 34);background-color: rgb(255, 255, 255);">2. Tsjaikovski - December</div><div style="color: rgb(34, 34, 34);background-color: rgb(255, 255, 255);">3. Stravinsky - Tango Valse Ragtime</div>
Te gast: Lieke Kézér

Lieke Kézér (1976) studeerde film-en televisiewetenschappen. Tijdens haar werk als journalist bouwde ze in haar hoofd en op papier jarenlang aan het boek De afwezigen.

De Afwezigen
Wonderkind Joshua James groeit op bij zijn psychotische moeder. Na haar dood ontfermt een bejaarde buurman zich over hem. Hij probeert de jongen uit zijn isolement te halen door hem saxofoon te leren spelen. In de jaren die volgen ontwikkelt Joshua James zich tot een muzikale legende, maar de demonen uit zijn verleden laten hem niet met rust. De afwezigen vertelt niet alleen het verhaal van Joshua's leven, maar ook de bijzondere verhalen van de mensen die zijn pad kruisen, zoals dat van zijn vader die hem al vroeg in de steek laat en een rouwend meisje in wie hij zijn gelijke vindt. Allen zijn zij in gevecht met de afwezigen in hun leven en met de eenzaamheid waartoe verloren liefde kan leiden. Een tedere roman over verlies en overleven, ambities en opportunisme en de troostende kracht van muziek.

de afwezigen.jpg

<p>Lieke Kézér (1976) studeerde film-en televisiewetenschappen. Tijdens haar werk als journalist bouwde ze in haar hoofd en op papier jarenlang aan het boek De afwezigen.</p><p>De Afwezigen<br/>Wonderkind Joshua James groeit op bij zijn psychotische moeder. Na haar dood ontfermt een bejaarde buurman zich over hem. Hij probeert de jongen uit zijn isolement te halen door hem saxofoon te leren spelen. In de jaren die volgen ontwikkelt Joshua James zich tot een muzikale legende, maar de demonen uit zijn verleden laten hem niet met rust. De afwezigen vertelt niet alleen het verhaal van Joshua's leven, maar ook de bijzondere verhalen van de mensen die zijn pad kruisen, zoals dat van zijn vader die hem al vroeg in de steek laat en een rouwend meisje in wie hij zijn gelijke vindt. Allen zijn zij in gevecht met de afwezigen in hun leven en met de eenzaamheid waartoe verloren liefde kan leiden. Een tedere roman over verlies en overleven, ambities en opportunisme en de troostende kracht van muziek.</p><p><img src="http://www.radio4.nl/image/rm/38988/de afwezigen.jpg" alt="de afwezigen.jpg"/></p><p></p>
Luidspreker Luidspreker
23:53   Slaapservice: Johan Goossens - Sairah
De nacht valt over Opium op 4 en het Vondelpark. Er brandt nog één lampje in Vondel CS. Daar zit een schrijver voor te lezen uit eigen...
Slaapservice 26 December 2017

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht