Overzicht van 20 december 2017

De Nacht

00:00 - 05:00

De Nacht NPO Radio 4

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht.
Voor de dag

05:00 - 07:00

Voor de dag KRO-NCRV

Presentatie: Carine Lacor

In deze uitzending

Jong presentatietalent van NPO Radio 4 bereidt je voor op de dag!
De Klassieken

09:00 - 12:00

De Klassieken AVROTROS

Presentatie: Ab Nieuwdorp

In deze uitzending

Elke werkdag van 9-12 de mooiste klassieke muziek uit de muziekgeschiedenis, gepresenteerd door Ab Nieuwdorp. Met de Kettingreactie en WhatsAb. Mail uw opmerkingen en suggesties naar deklassieken@avrotros.nl.
Luidspreker Luidspreker
09:31   Kettingreactie
Wolfgang Amadeus Mozart L e Nozze di Figaro KV.492; Akte III - duettino ''Sull'aria - Che soave zeffiretto'' Lucia Popp & Kiri Te Kanawa...
Kettingreactie 20 december 2017
Luidspreker Luidspreker
11:29   WhatsAb
Wat houdt je vandaag bezig?
WhatsAb 20 december 2017
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Hans van den Boom, Jet Berkhout

In deze uitzending

Een programma met prettig in het gehoor liggende klassieke muziek voor de lunchtijd én elke dag (behalve zondag) om 12.30 uur de PRIJS CD. Naast informatie over muziek en componisten, óók de belangrijkste (muzikale) gespreksonderwerpen van de dag.
Podium

16:00 - 19:00

Podium NTR

Presentatie: Dieuwertje Blok

In deze uitzending

In Podium: nieuwe cd’s, muzieknieuws en concerttips.
Ons mailadres: podium@ntr.nl
Passaggio

19:00 - 20:00

Passaggio KRO-NCRV

Presentatie: Lex Bohlmeijer

Avondconcert

20:00 - 22:30

Avondconcert Omroep MAX

Presentatie: Wouter Pleijsier

In deze uitzending

In het programma Avondconcert hoort u dagelijks live opnamen van Nederlandse en internationale concertpodia.

Rechtstreeks vanuit het Muziekgebouw aan ’t IJ, Amsterdam
Noors Solistenkoor o.l.v. Grete Pedersen:
Nørgård - Kerstvreugde
Praetorius - Er is een roos ontsprongen
Asgeir Lie - Engelen van God
Kerst-traditionals


MAX
Opium

22:30 - 00:00

Opium AVROTROS

Presentatie: Andrea van Pol

In deze uitzending

Opium is een radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. De presentator ontvangt een hoofdgast en er is live muziek! Iedere werkdag live vanuit VondelCS in het Vondelpark te Amsterdam. .
Te gast: Frank Wiering

Het fenomeen kringloopwinkel heeft de laatste jaren een grote vlucht genomen. De hartverwarmende documentaireserie ‘Het succes van de kringloopwinkel’ laat zien dat de kringloop niet alleen qua spullen, maar ook qua mensen vol verborgen parels zit. Het succes van de kringloopwinkel is een docuserie in vijf delen, 25 t/m 29 december te zien op NPO 2. 

Frank Wiering deed de regie en samenstelling van de serie.

<p>Het fenomeen kringloopwinkel heeft de laatste jaren een grote vlucht genomen. De hartverwarmende documentaireserie ‘Het succes van de kringloopwinkel’ laat zien dat de kringloop niet alleen qua spullen, maar ook qua mensen vol verborgen parels zit. Het succes van de kringloopwinkel is een docuserie in vijf delen, 25 t/m 29 december te zien op NPO 2. <br/></p><p>Frank Wiering deed de regie en samenstelling van de serie.</p>
Live muziek: Hannes Minnaar & Heath Quartet

Pianist Hannes Minnaar ontvangt op 1 oktober de Nederlandse Muziekprijs tijdens de NTR ZaterdagMatinee. De Nederlandse Muziekprijs is de hoogste onderscheiding van het ministerie van OCW die aan jong getalenteerde musici wordt toegekend. 

Het Britse Heath Quartet is won met glans het Tromp Concours, dit was de start van een internationale carrière met nog meer prijzen zoals de prestigieuze Borletti-Buitoni Special Ensemble Scholarship en de Ensemblepreis van de Festspiele Mecklenburg-Vorpommern.

In januari staat Hannes Minnaar samen met het Heath Quartet in het Concertgebouw, waar zij Fauré’s Tweede pianokwintet spelen.

heath quartet.jpg

Op donderdag 21 december spelen The Heath Quartet & Hannes Minnaar in de Kleine Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam het Pianokwintet van Robert Schumann. Het concert wordt ingeleid door schrijver Bert Natter. Speciaal voor NPO Radio 4 schreef hij voor de Slaapservice een kort verhaaltje naar aanleiding van dit stuk:

<p>Pianist Hannes Minnaar ontvangt op 1 oktober de Nederlandse Muziekprijs tijdens de NTR ZaterdagMatinee. De Nederlandse Muziekprijs is de hoogste onderscheiding van het ministerie van OCW die aan jong getalenteerde musici wordt toegekend. <br/></p><p>Het Britse Heath Quartet is won met glans het Tromp Concours, dit was de start van een internationale carrière met nog meer prijzen zoals de prestigieuze Borletti-Buitoni Special Ensemble Scholarship en de Ensemblepreis van de Festspiele Mecklenburg-Vorpommern.</p><p>In januari staat Hannes Minnaar samen met het Heath Quartet in het Concertgebouw, waar zij Fauré’s Tweede pianokwintet spelen. <br/></p><p><img src="http://www.radio4.nl/image/rm/38890/heath quartet.jpg" alt="heath quartet.jpg"/><br/><br/>Op donderdag 21 december spelen The Heath Quartet &amp; Hannes Minnaar in de Kleine Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam het Pianokwintet van Robert Schumann. Het concert wordt ingeleid door schrijver Bert Natter. Speciaal voor NPO Radio 4 schreef hij voor de Slaapservice een kort verhaaltje naar aanleiding van dit stuk:<br/></p><p><iframe style="height: 68px;width: 100%;" src="http://www.radio4.nl/pbplayer/?url=http://download.omroep.nl/portal/radiomanager/rm3-radio4/audio/14/20171220_opium_slaapservice_natter.wav&amp;title=Slaapservice door Bert Natter" scrolling="no" width="320" height="240"></iframe></p>
Luidspreker Luidspreker
23:55   Slaapservice: Hannah van Binsbergen uit Kwaad gesternte
De nacht valt over Opium op 4 en het Vondelpark. Er brandt nog één lampje in Vondel CS. Daar zit een schrijver voor te lezen uit eigen...
Slaapservice 21 december 2017
Luidspreker Luidspreker
23:27   De Torenkamer - Simon Heijmans - Dag 3
Deze eerder dag was er dus de openbare repetitie. Weer een heel aparte niche binnen het theater. Mijn openbare repetitie werd minimaal...
De torenkamer - Simon Heijmans - Dag 3

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht