Overzicht van 18 december 2017

De Nacht

00:00 - 05:00

De Nacht NPO Radio 4

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht.
Voor de dag

05:00 - 07:00

Voor de dag VPRO

Presentatie: Beitske de Jong

In deze uitzending

Jong presentatietalent van NPO Radio 4 bereidt je voor op de dag!
De Klassieken

09:00 - 12:00

De Klassieken AVROTROS

Presentatie: Ab Nieuwdorp

In deze uitzending

Elke werkdag van 9-12 de mooiste klassieke muziek uit de muziekgeschiedenis, gepresenteerd door Ab Nieuwdorp. Met de Kettingreactie en WhatsAb. Mail uw opmerkingen en suggesties naar deklassieken@avrotros.nl.
Luidspreker Luidspreker
09:30   Kettingreactie
Cristofano Malvezzi La Pellegrina ; Intermedio VI - "O fortunato giorno" Pygmalion o.l.v. Raphaël Pichon
Cristofano Malvezzi - La Pellegrina ; Intermedio VI - "O fortunato giorno"
Luidspreker Luidspreker
11:29   WhatsAb
Wat houdt je vandaag bezig?
WhatsAb 18 december 2017
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Hans van den Boom, Jet Berkhout

In deze uitzending

Een programma met prettig in het gehoor liggende klassieke muziek voor de lunchtijd én elke dag (behalve zondag) om 12.30 uur de PRIJS CD. Naast informatie over muziek en componisten, óók de belangrijkste (muzikale) gespreksonderwerpen van de dag.
Podium

16:00 - 19:00

Podium NTR

Presentatie: Hans Haffmans

In deze uitzending

In Podium: nieuwe cd’s, muzieknieuws en concerttips.
Ons mailadres: podium@ntr.nl
Passaggio

19:00 - 20:00

Passaggio KRO-NCRV

Presentatie: Carine Lacor

Avondconcert

20:00 - 22:30

Avondconcert Omroep MAX

Presentatie: Wouter Pleijsier

Opium

22:30 - 00:00

Opium AVROTROS

Presentatie: Lennart Booij

In deze uitzending

Vandaag presenteert: Lennart Booij. span>Opium is een radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. De presentator ontvangt een gast en er is live muziek! Iedere werkdag live vanuit VondelCS in het Vondelpark te Amsterdam.
Te gast: Joke Hoolboom

Joke Hoolboom is regisseur en algemeen directeur bij Holland Opera. Ze deed de regie en libretto van de nieuwe voorstelling Meermeisje.

Het verhaal van een jonge zeemeermin die haar familie, haar waterwereld én haar stem opgeeft uit liefde voor een jongen van het land en de drang om te dansen. In deze Faust-achtige vertelling verkoopt het Meermeisje in plaats van haar ziel haar stem aan de Zeeheks, in ruil voor een paar prachtig dansende benen.Ze kan niet wachten tot het ochtend is! Dan mag ze eindelijk naar boven, de wolken zien, de wind horen, de zon voelen. Het kriebelt in haar staart, hoe zou het zijn om te lopen, te rennen, te dansen? Hij staat op het strand, een surfplank onder zijn arm en tuurt over de zee, achter hem brandt het vuur en dansen de meisjes. Hij verlangt naar de zee, de wind steekt op.Meermeisje (6+) is een vrije bewerking van het sprookje van Hans Christiaan Andersen: de kleine zeemeermin. Deze jeugdopera is i.s.m. Opera Zuid, Scholen in de Kunst en Ragazze Quartet.

meermeisje.jpg

<p>Joke Hoolboom is regisseur en algemeen directeur bij Holland Opera. Ze deed de regie en libretto van de nieuwe voorstelling Meermeisje.</p><p>Het verhaal van een jonge zeemeermin die haar familie, haar waterwereld én haar stem opgeeft uit liefde voor een jongen van het land en de drang om te dansen. In deze Faust-achtige vertelling verkoopt het Meermeisje in plaats van haar ziel haar stem aan de Zeeheks, in ruil voor een paar prachtig dansende benen.Ze kan niet wachten tot het ochtend is! Dan mag ze eindelijk naar boven, de wolken zien, de wind horen, de zon voelen. Het kriebelt in haar staart, hoe zou het zijn om te lopen, te rennen, te dansen? Hij staat op het strand, een surfplank onder zijn arm en tuurt over de zee, achter hem brandt het vuur en dansen de meisjes. Hij verlangt naar de zee, de wind steekt op.Meermeisje (6+) is een vrije bewerking van het sprookje van Hans Christiaan Andersen: de kleine zeemeermin. Deze jeugdopera is i.s.m. Opera Zuid, Scholen in de Kunst en Ragazze Quartet.</p><p><img src="http://www.radio4.nl/image/rm/38885/meermeisje.jpg" alt="meermeisje.jpg"/></p>
Luidspreker Luidspreker
22:34   Live muziek: Holland Opera
Holland Opera - Ragazze Kwartet 1
Luidspreker Luidspreker
22:50   Live muziek: Holland Opera
Holland Opera - Ragazze Kwartet - 2
Luidspreker Luidspreker
23:17   Live muziek: Holland Opera
Holland Opera - Ragazze Kwartet - 3
Luidspreker Luidspreker
23:53   Slaapservice: Joost Baars - Het groeien van de ruimte, voor Thomas Blondeau
De nacht valt over Opium op 4 en het Vondelpark. Er brandt nog één lampje in Vondel CS. Daar zit een schrijver voor te lezen uit eigen...
Joost Baars - Het groeien van de ruimte, voor Thomas Blondeau
Luidspreker Luidspreker
23:06   De Torenkamer - Simon Heijmans - Dag 1
Vandaag was meteen een spannende dag. Niet alleen omdat het mijn eerste dag in de Torenkamer was. Maar ook omdat ik vandaag voor het eerst...
De Torenkamer - Simon Heijmans - Dag 1

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht