Overzicht van 5 november 2017

De Nacht

00:00 - 07:00

De Nacht AVROTROS

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht. Van dit programma is vanwege de lengte geen 'uitzending gemist' beschikbaar.
Tussen hemel en aarde

09:00 - 10:00

Tussen hemel en aarde KRO-NCRV

Presentatie: Wilfred Kemp

In deze uitzending

Tussen Hemel en Aarde is een programma met klassieke, vaak religieuze muziek voor het ultieme zondagochtendgevoel. Met muziek uit verschillende stijlperioden; van gregoriaans tot muziek van Pärt en van Bach en Brahms tot Taverner en Ten Holt.
Presentatie: Wilfred Kemp.
Het Zondagochtend Concert

11:00 - 12:15

Het Zondagochtend Concert AVROTROS

Presentatie: Hans van den Boom

In deze uitzending

Musikkollegium Winterthurhomas Zehetmair, dirigentischa Maisky Zehetmair, cellonbsp;. C. Saint-Saëns – Eerste celloconcert. L. van Beethoven – Zesde symfonie 'Pastorale'
De Muziekfabriek

12:15 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Hans van den Boom

In deze uitzending

Een prettige brug tussen zondagochtend- en zondagmiddagconcert. Rechtstreeks vanuit de Artiestenfoyer van het Concertgebouw in Amsterdam met elke week om 13.00 uur een 'minder bekend Stabat Mater'.
Diskotabel

16:30 - 18:00

Diskotabel NTR

Presentatie: Lex Bohlmeijer

In deze uitzending

Lex Bohlmeijer bespreekt nieuwe cd's met een panel van deskundigen en liefhebbers van klassieke muziek. Nieuwe opnamen van middeleeuws tot minimal, en natuurlijk ook De Vergelijking, waarin een nieuwe uitvoering de strijd aangaat met twee ‘concurrenten’. Vandaag aan tafel: pianist Camiel Boomsma, pianist Rembrandt Frerichs en violist/dirigent Caren Den Hertog.
Ernst Daniël

18:00 - 20:00

Ernst Daniël AVROTROS

Presentatie: Ernst Daniël Smid

In deze uitzending

Ernst Daniël is een programma met passie voor opera en operazangers, gepresenteerd door Ernst Daniël Smid. Elke week staat een operazanger of -diva centraal en daarna hoort u hoogtepunten uit de beroemdste opera's.
Nathalie Stutzmann

Nathalie Stutzmann (1965) is een Franse altzangeres en dirigent. 

Stutzmann studeerde aan de conservatoria van Nantes en Parijs. Ze studeerde zang, piano, fagot, kamermuziek en directie. Haar zangleraren waren haar moeder Christiane Stutzmann, Michel Sénéchal en Lou Bruder. Daarna volgde zij nog lessen aan de Ecole d’Art Lyrique de l’Opéra de Paris en bij de bas-bariton Hans Hotter. Ze maakte haar debuut in Parijs met een uitvoering van Johann Sebastian Bachs Magnificat, waarbij vooral haar volle donkere stem en haar expressieve manier van zingen opvielen. Ze vertolkte een groot aantal operarollen en is daarnaast actief op het gebied van het lied waarbij haar voorkeur uitgaat naar het Franse en het Duitse repertoire. Sinds 1994 treedt ze op met de Zweedse pianiste Inger Södergren. Sinds enkele jaren heeft zij ook de dirigeerstok weer opgepakt en staat ze regelmatig voor de grote orkesten. Zij dirigeert ook het door haar zelf opgerichte orkest Orfeo 55.

<p>Nathalie Stutzmann (1965) is een Franse altzangeres en dirigent. <br/></p><p>Stutzmann studeerde aan de conservatoria van Nantes en Parijs. Ze studeerde zang, piano, fagot, kamermuziek en directie. Haar zangleraren waren haar moeder Christiane Stutzmann, Michel Sénéchal en Lou Bruder. Daarna volgde zij nog lessen aan de Ecole d’Art Lyrique de l’Opéra de Paris en bij de bas-bariton Hans Hotter. Ze maakte haar debuut in Parijs met een uitvoering van Johann Sebastian Bachs Magnificat, waarbij vooral haar volle donkere stem en haar expressieve manier van zingen opvielen. Ze vertolkte een groot aantal operarollen en is daarnaast actief op het gebied van het lied waarbij haar voorkeur uitgaat naar het Franse en het Duitse repertoire. Sinds 1994 treedt ze op met de Zweedse pianiste Inger Södergren. Sinds enkele jaren heeft zij ook de dirigeerstok weer opgepakt en staat ze regelmatig voor de grote orkesten. Zij dirigeert ook het door haar zelf opgerichte orkest Orfeo 55.<br/></p>
Hoogtepunten uit La belle Hélène van Offenbach

La belle Hélène is een opéra bouffe (komische opera) in drie bedrijven van Jacques Offenbach op een libretto van Henri Meilhac en Ludovic Halévy. De opera ging in 1864 in Parijs in premiere.

Uitvoering m.m.v.: Felicity Lott als Hélène; Yann Beuron als Pâris; Michel Sénéchal als Ménélas; Laurent Naouri als Agamemnon; François Le Roux als Calchas; Marie-Ange Todorovitch als Oreste; Eric Huchet als Achille; Alain Gabriel als Ajax premier; Laurent Alvaro als Ajax deuxième; Hjördis Thébault als Bacchis; Magali Léger als Parthénis; Stéphanie d’Oustrac als Léoena Choeur des Musiciens du Louvre, Les Musiciens du Louvre-Grenoble olv Marc Minkowski. Opname uit 2000.

<p><span style="color: black;">La belle Hélène is een opéra bouffe (komische opera) in drie bedrijven van Jacques Offenbach op een libretto van Henri Meilhac en Ludovic Halévy. De opera ging in 1864 in Parijs in premiere.</span></p><p><span style="color: black;">Uitvoering m.m.v.: Felicity Lott als Hélène; Yann Beuron als Pâris; Michel Sénéchal als Ménélas; Laurent Naouri als Agamemnon; François Le Roux als Calchas; Marie-Ange Todorovitch als Oreste; Eric Huchet als Achille; Alain Gabriel als Ajax premier; Laurent Alvaro als Ajax deuxième; Hjördis Thébault als Bacchis; Magali Léger als Parthénis; Stéphanie d’Oustrac als Léoena Choeur des Musiciens du Louvre, Les Musiciens du Louvre-Grenoble olv Marc Minkowski. Opname uit 2000.</span><br/></p>
Avondconcert

20:00 - 23:00

Avondconcert Omroep MAX

Presentatie: Wouter Pleijsier

In deze uitzending

In het programma Avondconcert hoort u dagelijks live opnamen van Nederlandse en internationale concertpodia.

Philharmonie zuidnederland; Brabant Koor o.l.v. Karel Deseure; Jérémie de Rijk, jongenssopraan:
Messiaen - Chant des déportés (1945) [ned première]
Dvořák - Symfonie nr.9 ‘Uit de Nieuwe Wereld’ (1893)
Bernstein - Chichester Psalms (1965)
MAX opname 17 september 2017, Amerikaanse begraafplaats van Margraten

Festival Vocallis
Parijs in het fin-de-siècle
Lenneke Ruiten, sopraan; Eléonore Marmeuse, mezzosopraan; Jorge Jiminiez & Robert Weirach, piano; Ruysdael Kwartet:
Simons - opdrachtwerk
Berlioz - Les Nuit d'été
Duparc - Liederen
Fauré - Bonne chanson
Chaussons - Chanson perpetuelle
MAX opname 3 november 2017, Sint Janskerk Maastricht


MAX
Vrije Geluiden

23:03 - 23:59

Vrije Geluiden VPRO

Presentatie: Tom Klaassen

In deze uitzending

Tom Klaassen verkent iedere zaterdag en zondag tussen 23.00 en 24.00 uur de grenzen van de klassieke muziek. Met nieuwe releases, concerttips, reportages, actuele ontwikkelingen in de muziekwereld, een vaste plek voor jong talent, en natuurlijk: adembenemende muziek! Gemaakt in nauwe samenwerking met het televisieprogramma Vrije Geluiden.

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht