Overzicht van 24 november 2017

De Nacht

00:00 - 07:00

De Nacht NPO Radio 4

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht.
De Klassieken

09:00 - 12:00

De Klassieken AVROTROS

Presentatie: Ab Nieuwdorp

In deze uitzending

Elke werkdag van 9-12 de mooiste klassieke muziek uit de muziekgeschiedenis, gepresenteerd door Ab Nieuwdorp. Met de Kettingreactie en WhatsAb. Mail uw opmerkingen en suggesties naar deklassieken@avrotros.nl.
Luidspreker Luidspreker
09:30   Kettingreactie
Franz Schubert Alinde D.904 Matthias Goerne [bariton] & Andreas Haefliger [piano]
Franz Schubert - Alinde D.904
Luidspreker Luidspreker
11:34   WhatsAb
Wat houdt je vandaag bezig?
WhatsAb 24 november 2017
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Hans van den Boom, Sander Zwiep

In deze uitzending

Een programma met prettig in het gehoor liggende klassieke muziek voor de lunchtijd én elke dag (behalve zondag) om 12.30 uur de PRIJS CD. Naast informatie over muziek en componisten, óók de belangrijkste (muzikale) gespreksonderwerpen van de dag.
Podium

16:00 - 19:00

Podium NTR

Presentatie: Dieuwertje Blok

In deze uitzending

In Podium: nieuwe cd’s, muzieknieuws en concerttips.
Ons mailadres: podium@ntr.nl
Passaggio

19:00 - 20:00

Passaggio KRO-NCRV

Presentatie: Hans Smit

In deze uitzending

Passaggio, elke werkdag op Radio 4. Muziek om bij te komen van de dag en op te laden voor de avond, met Lex Bohlmeijer.
AVROTROS Vrijdagconcert

20:00 - 22:30

AVROTROS Vrijdagconcert AVROTROS

Presentatie: Mark Brouwers

In deze uitzending

Rechtstreekse uitzending vanuit TivoliVredenburg te Utrecht.

Uitvoerenden:
Radio Filharmonisch orkest o.l.v. Markus Stenz
Uell Wiget [piano - Messiaen]
Fabienne Martin [ondes martenot - Messiaen]

Op het programma:
Richard Wagner - Tristan und Isolde: Vorspiel und Liebestod
Olivier Messiaen - Turungalîla-symphonie
Wagner en Messiaen

Eén van Bernsteins grootste wapenfeiten was het dirigeren van de wereldpremière van Messiaens 'Turangalîla-Symfonie' in 1949 met het Boston Symphony Orchestra. De symfonie is, net als Wagners 'Liebestod', gebaseerd op de liefde in al zijn uitingsvormen: zachtaardig, verzengend, paradijselijk, en bij Messiaen natuurlijk ook hemels en goddelijk.

<p>Eén van Bernsteins grootste wapenfeiten was het dirigeren van de wereldpremière van Messiaens 'Turangalîla-Symfonie' in 1949 met het Boston Symphony Orchestra. De symfonie is, net als Wagners 'Liebestod', gebaseerd op de liefde in al zijn uitingsvormen: zachtaardig, verzengend, paradijselijk, en bij Messiaen natuurlijk ook hemels en goddelijk.<br/></p>
Opium

22:30 - 00:00

Opium AVROTROS

Presentatie: Andrea van Pol

In deze uitzending

Opium is een dagelijks radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. Dagelijks ontvangt de presentator een gast en is er live muziek vanuit VondelCS in het Vondelpark te Amsterdam.
Te gast: Rijksakademie OPEN 2017

Vanaf vandaag is de Rijksakademie van beeldende kunsten drie dagen lang geopend voor publiek! Wij vullen onze uitzending met deze geweldige gasten:
- hoofd van de residency Martijntje Hallman
- kunstenaar en advisor Melvin Moti
- Alumnus aan de Rijksakademie Wouter Venema zat deze week in onze Torenkamer en vertelt over zijn werk en wat hij deze week heeft gedaan.

En presentatrice Andrea van Pol ging voor een reportage langs bij kunstenaars Marieke Zwart (1ste jaar tekenen/ video/performance), Rutger De Vries (de jaar schilderen) en Inge Meijer (2de jaar film/video). Vanavond dus alles over de Rijksakademie, de kunstenaars en hun ateliers.

klein.jpg

<p><title></title></p><p class="p1"><span>Vanaf vandaag is de Rijksakademie van beeldende kunsten drie dagen lang geopend voor publiek! Wij vullen onze uitzending met deze geweldige gasten: <br/>- hoofd van de residency Martijntje Hallman<br/>- kunstenaar en advisor Melvin Moti<br/>- Alumnus aan de Rijksakademie Wouter Venema zat deze week in onze Torenkamer en vertelt over zijn werk en wat hij deze week heeft gedaan.<br/><br/>En presentatrice Andrea van Pol ging voor een reportage langs bij kunstenaars Marieke Zwart (1ste jaar tekenen/ video/performance), Rutger De Vries (de jaar schilderen) en Inge Meijer (2de jaar film/video). Vanavond dus alles over de Rijksakademie, de kunstenaars en hun ateliers.</span></p><p class="p1"></p><p><img src="http://www.radio4.nl/image/rm/38640/klein.jpg" alt="klein.jpg"/></p><p></p>
Luidspreker Luidspreker
23:56   Slaapservice: Inge Schilperoord uit Muidhond
De nacht valt over Opium op 4 en het Vondelpark. Er brandt nog één lampje in Vondel CS. Daar zit een schrijver voor te lezen uit eigen...
Inge Schilperoord uit Muidhond
De Torenkamer
Live muziek: Musica Extrema

Musica Extrema, een muzikaal gezelschap met een bijzonder geluid vanwege de niet alledaagse bezetting en de verschillende achtergronden van de musici, duikt in de muzikale smeltkroes van de nachtclubs uit de jaren ’20 en ’30 van New York, Berlijn en Parijs. Daar waar na de Eerste Wereldoorlog jazz, folklore en klassieke muziek zich virtuoos vermengen met variété en amusement. Dit alles komt samen in Club Vaudeville, daar waar nachtbrakers en extravaganten elkaar ontmoeten. 
Het album ‘Club Vaudeville’, met eigenzinnig bewerkte beroemde Franse, Duitse en Amerikaanse liedjes van weleer, verschijnt op 20 oktober 2017. De gelijknamige theatertour start op dinsdag 31 oktober (14:00u) in de Stadsschouwburg in Haarlem.<p>Musica Extrema, een muzikaal gezelschap met een bijzonder geluid vanwege de niet alledaagse bezetting en de verschillende achtergronden van de musici, duikt in de muzikale smeltkroes van de nachtclubs uit de jaren ’20 en ’30 van New York, Berlijn en Parijs. Daar waar na de Eerste Wereldoorlog jazz, folklore en klassieke muziek zich virtuoos vermengen met variété en amusement. Dit alles komt samen in Club Vaudeville, daar waar nachtbrakers en extravaganten elkaar ontmoeten. &#8232;Het album ‘Club Vaudeville’, met eigenzinnig bewerkte beroemde Franse, Duitse en Amerikaanse liedjes van weleer, verschijnt op 20 oktober 2017. De gelijknamige theatertour start op dinsdag 31 oktober (14:00u) in de Stadsschouwburg in Haarlem.&#8232;&#8232;<br/></p>

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht