Overzicht van 23 oktober 2017

De Nacht

00:00 - 05:00

De Nacht NPO Radio 4

Presentatie: non-stop

Vandaag in de uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht.
Voor de dag

05:00 - 07:00

Voor de dag

Presentatie: Beitske de Jong

Vandaag in de uitzending

Jong presentatietalent van NPO Radio 4 bereidt je voor op de dag!
De Klassieken

09:00 - 12:00

De Klassieken AVROTROS

Presentatie: Hans van den Boom

Vandaag in de uitzending

Elke werkdag van 9-12 de mooiste klassieke muziek uit de muziekgeschiedenis, gepresenteerd door Ab Nieuwdorp. Om 9.30 uur Kettingreactie en om 11.30 uur WhatsAb. Mail uw opmerkingen en suggesties naar deklassieken@avrotros.nl.
Luidspreker Luidspreker
09:30  Kettingreactie
Franz von SuppéEin Morgen, ein Mittag, ein Abend in Wien ; OuvertureWiener Philharmoniker o.l.v. John Eliot Gardiner
09:00  Kettingreactie

Iedere dag rond half 10 in De Klassieken: de Kettingreactie. Een muziekstuk met een persoonlijk verhaal van een luisteraar. Andere luisteraars reageren hierop met hun suggesties. Op die manier vormen we een lange ketting met muziekwerken die door luisteraars aan elkaar geketend zijn. Ook een suggestie? Mail naar deklassieken@avrotros.nl 

Kettingreactie
11:00  WhatsAb

Welk muzikale nieuws wilt u delen met Ab? Welke muziek moet wat u betreft direct op de radio? In WhatsAb zijn we benieuwd naar wat u op muzikaal gebied bezighoudt. Laat het ons weten via deklassieken@avrotros.nl of app Ab met de Radio 4-app! Rond half 12 neemt Ab de binnengekomen post door, met bijpassende muziek tot besluit.

WhatsAb
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Jet Berkhout

Vandaag in de uitzending

Een programma met prettig in het gehoor liggende klassieke muziek voor de lunchtijd én elke dag (behalve zondag) om 12.30 uur de PRIJS CD. Naast informatie over muziek en componisten, óók de belangrijkste (muzikale) gespreksonderwerpen van de dag.
4 de Middag

14:00 - 16:00

4 de Middag Omroep Max

Presentatie: Mieke van der Weij

Vandaag in de uitzending

Muziek bij jouw middag. Luister maandag tot en met vrijdag naar dé muziek die de middag kleurt.
14:58  De anekdote van Arie van Beek

Elke uitzending hoor je in de Anekdote van… herinneringen van musici of bekende Nederlanders bij muziekstukken. Deze week is dat dirigent Arie van Beek. Van oorsprong slagwerker, maar later jarenlang chefdirigent bij het Franse Orchestre d’Auvergne. Tegenwoordig is hij chefdirigent van het Orchestre de Picardie en Orchestre de Chambre de Geneve. Daarnaast is hij vaste dirigent van het Doelenensemble, en was hij jarenlang verbonden als docent aan het Conservatorium van Rotterdam. 

De anekdote van Arie van Beek
Podium

16:00 - 19:00

Podium NTR

Presentatie: Hans Haffmans

Vandaag in de uitzending

In Podium: nieuwe cd’s, muzieknieuws en concerttips. Ons mailadres: podium@ntr.nl
Avondconcert

20:00 - 22:30

Avondconcert Omroep Max

Presentatie: Hans Haffmans

Vandaag in de uitzending

Vanavond het Lustrumconcert | 50 jaar Nationaal Vioolconcours Oskar Back afgelopen zaterdag opgenomen in de kleine zaal van het Concertgebouw in Amsterdam. Oskar Back was een leerling van Eugène Ysaÿe. Hij vestigde zich na de eerste wereldoorlog in Nederland en overleed in 1963. Back had zelf grote podium-angst en trad niet op. Het concours werd opgericht ter nagedachtenis van de grote vioolpedagoog en in 1967 vond de allereerste editie plaats. Vijf bijzondere prijswinnaars die hun sporen in het muziekleven al ruimschoots hebben verdiend treden op. Voor veel violisten betekende de eerste prijs die zij behaalden tijdens het Nationaal Vioolconcours Oskar Back een mijlpaal in hun loopbaan. De avond wordt besloten met een bijzonder duet. Door Vera Beths, die in 1969 de tweede editie won, en hét Nederlandse viooltalent van dit moment Noa Wildschut (16 jaar, winnaar in de categorie Iordens in 2012). Tijdens de uitzending blikken we terug op vijftig jaar historie, maar kijken we ook vooruit naar de toekomst van het Vioolconcours. In de uitzending zijn reportages te horen van Hans Noortman die zaterdagavond werden gemaakt. Als aanvulling een bloemlezing van historische opnamen van vioolconcerten van Nederlandse componisten.
Opium

22:30 - 00:00

Opium AVROTROS

Presentatie: Lennart Booij

Vandaag in de uitzending

Vandaag presenteert: Lennart Booij.
Opium is een radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. De presentator ontvangt een gast en er is live muziek! Iedere werkdag live vanuit VondelCS in het Vondelpark te Amsterdam.

22:30  Te gast - Edon Rizvanolli

De film van de Kosovaarse regisseur Edon Rizvanolli is een volwassen debuut, dat je laat inzien hoe ingewikkeld vergeving en verzoening kunnen zijn.

Unwanted (T’padashtun)
Tiener Alban woont met zijn moeder Zana in Amsterdam. Zijn moeder verliet Kosovo tijdens de oorlog op de Balkan. Als hij begint uit te gaan met de gevoelige Ana hebben beiden geen idee welke schaduw en onopgeloste onrechtvaardigheden hen boven het hoofd hangen.

Te gast - Edon Rizvanolli
22:33  Live muziek - New European Ensemble

De musici van het New European Ensemble combineren graag nieuwe en oudere muziek in hun fantasievolle programma's. 

19 september j.l. startte een nieuw seizoen van literaire salons van het New European Ensemble, in Theater Branoul in Den Haag. Literatuur en poëzie worden gecombineerd in een avond met muziek en vertellingen. De salons gaan over o.a. Charles Bukowski, Stefan Zweig, Bartok tegen het derde rijk, de nieuwe nobelprijswinnaar en communistische componisten.

Live muziek - New European Ensemble
Luidspreker Luidspreker
23:53  Slaapservice: Anna Enquist - De gelaagde stad uit bundel Hoor de stad
De nacht valt over Opium op 4 en het Vondelpark. Er brandt nog één lampje in Vondel CS. Daar zit een schrijver voor te lezen uit eigen...
Luidspreker Luidspreker
23:06  Marthe van de Grift - Dag 1
Mijn eerste dag in de Torenkamer zit er al bijna op! Zometeen nog eventjes voorbereiden voor de kennismaking op de radio later.Vanochtend...

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht

App de studio