Overzicht van 23 oktober 2017

De Nacht

00:00 - 05:00

De Nacht NPO Radio 4

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht.
Voor de dag

05:00 - 07:00

Voor de dag VPRO

Presentatie: Beitske de Jong

In deze uitzending

Jong presentatietalent van NPO Radio 4 bereidt je voor op de dag!
De Muziekfabriek

12:00 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Jet Berkhout

In deze uitzending

Een programma met prettig in het gehoor liggende klassieke muziek voor de lunchtijd én elke dag (behalve zondag) om 12.30 uur de PRIJS CD. Naast informatie over muziek en componisten, óók de belangrijkste (muzikale) gespreksonderwerpen van de dag.
4 de Middag

14:00 - 16:00

4 de Middag Omroep MAX

Presentatie: Mieke van der Weij

Podium

16:00 - 19:00

Podium NTR

Presentatie: Hans Haffmans

In deze uitzending

In Podium: nieuwe cd’s, muzieknieuws en concerttips. Ons mailadres: podium@ntr.nl
Avondconcert

20:00 - 22:30

Avondconcert Omroep MAX

Presentatie: Hans Haffmans

In deze uitzending

Vanavond het Lustrumconcert | 50 jaar Nationaal Vioolconcours Oskar Back afgelopen zaterdag opgenomen in de kleine zaal van het Concertgebouw in Amsterdam. Oskar Back was een leerling van Eugène Ysaÿe. Hij vestigde zich na de eerste wereldoorlog in Nederland en overleed in 1963. Back had zelf grote podium-angst en trad niet op. Het concours werd opgericht ter nagedachtenis van de grote vioolpedagoog en in 1967 vond de allereerste editie plaats. Vijf bijzondere prijswinnaars die hun sporen in het muziekleven al ruimschoots hebben verdiend treden op. Voor veel violisten betekende de eerste prijs die zij behaalden tijdens het Nationaal Vioolconcours Oskar Back een mijlpaal in hun loopbaan. De avond wordt besloten met een bijzonder duet. Door Vera Beths, die in 1969 de tweede editie won, en hét Nederlandse viooltalent van dit moment Noa Wildschut (16 jaar, winnaar in de categorie Iordens in 2012). Tijdens de uitzending blikken we terug op vijftig jaar historie, maar kijken we ook vooruit naar de toekomst van het Vioolconcours. In de uitzending zijn reportages te horen van Hans Noortman die zaterdagavond werden gemaakt. Als aanvulling een bloemlezing van historische opnamen van vioolconcerten van Nederlandse componisten.

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht

App de studio

Je moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement