Meer NPO

L'Orfeo van Monteverdi door de Nederlandse Reisopera

Bekijk de opera hier

Overzicht van 22 oktober 2017

De Nacht

00:00 - 07:00

De Nacht AVROTROS

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht. Van dit programma is vanwege de lengte geen 'uitzending gemist' beschikbaar.
Tussen hemel en aarde

09:00 - 10:00

Tussen hemel en aarde KRO-NCRV

Presentatie: Wilfred Kemp

In deze uitzending

Tussen Hemel en Aarde is een programma met klassieke, vaak religieuze muziek voor het ultieme zondagochtendgevoel. Met muziek uit verschillende stijlperioden; van gregoriaans tot muziek van Pärt en van Bach en Brahms tot Taverner en Ten Holt.
Presentatie: Wilfred Kemp.
Het Zondagochtend Concert

11:00 - 12:15

Het Zondagochtend Concert AVROTROS

Presentatie: Hans van den Boom

In deze uitzending

Radio Filharmonisch Orkestarkus Stenz, dirigentlexander Ullman, pianonbsp;. F. Liszt – Pianoconcert nr.2. R. Schumann – Derde symfonie 'Rheinische'
De Muziekfabriek

12:15 - 14:00

De Muziekfabriek AVROTROS

Presentatie: Hans van den Boom

In deze uitzending

Rechtstreeks vanuit de Artiestenfoyer van het Concertgebouw in Amsterdam met elke week om 13.00 uur een 'minder bekend Stabat Mater'.
Het Zondagmiddagconcert

14:00 - 16:30

Het Zondagmiddagconcert AVROTROS

Presentatie: Mark Brouwers

In deze uitzending

Koninklijk Concertgebouworkest drew Manze, dirigenteka Kuusisto, vioolbr
/>nbsp; . C.P.E. Bach – Symfonie in Bes, Wq 182/2. J.S. Bach – Brandenburgs Concert nr.3 BWV 1048. Anders Hillborg – Bach Materia (Wereldpremière). Joseph Haydn – Die Vorstellung des Chaos uit ‘Die Schöpfung’. Ludwig van Beethoven- Symfonie nr.1br
/>pname van het concert gegeven op 1 oktober in de Grote Zaal van het Concertgebouw te Amsterdam.
Brandenburgs Concert nr.3 BWV 1048

Als kapelmeester in Köthen schreef Bach vooral instrumentale werken. Boven uitbundig gejubel prefereerde de protestantse kerk soberheid. De zes Brandenburgse concerten zijn dat in die zin, ze zijn extreem compact en helder. Bachs muziek is extreem gevarieerd en virtuoos. Bach droeg deze concerten op 24 maart 1721 op aan Christian Ludwig, Markgraaf van Brandenburg. Hij gaf zijn verzameling zelf de algemene naam Six Concerts avec plusieurs instruments (Frans: "Zes concerten met meerdere instrumenten").

<p>Als kapelmeester in Köthen schreef Bach vooral instrumentale werken. Boven uitbundig gejubel prefereerde de protestantse kerk soberheid. De zes <em style="color: rgb(35, 31, 32);text-align: left;background-color: rgb(255, 255, 255);">Brandenburgse concerten</em> zijn dat in die zin, ze zijn extreem compact en helder. Bachs muziek is extreem gevarieerd en virtuoos. Bach droeg deze concerten op 24 maart 1721 op aan Christian Ludwig, Markgraaf van Brandenburg. Hij gaf zijn verzameling zelf de algemene naam Six Concerts avec plusieurs instruments (Frans: &#34;Zes concerten met meerdere instrumenten&#34;).<br/></p>
Diskotabel

16:30 - 18:00

Diskotabel NTR

Presentatie: Lex Bohlmeijer

In deze uitzending

Lex Bohlmeijer bespreekt nieuwe cd's met een panel van deskundigen en liefhebbers van klassieke muziek. Nieuwe opnamen van middeleeuws tot minimal, en natuurlijk ook De Vergelijking, waarin een nieuwe uitvoering de strijd aangaat met twee ‘concurrenten’. Vandaag met muziekjournaliste Frederike Berntsen, violist Daniel Rowland en pianist Ralph van Raat.
Avondconcert

20:00 - 23:00

Avondconcert Omroep MAX

Presentatie: Beitske de Jong

In deze uitzending

In het programma Avondconcert hoort u dagelijks live opnamen van Nederlandse en internationale concertpodia.

Orkest van de 18e eeuw & Cappella Amsterdam o.l.v. Kenneth Montgomery:
Mozart - La Clemenza di Tito
MAX opname 13 oktober 2017, De Vereeniging Nijmegen


MAX
Vrije Geluiden

23:03 - 23:57

Vrije Geluiden VPRO

Presentatie: Tom Klaassen

In deze uitzending

Tom Klaassen verkent iedere zaterdag en zondag tussen 23.00 en 24.00 uur de grenzen van de klassieke muziek. Met nieuwe releases, concerttips, reportages, actuele ontwikkelingen in de muziekwereld, een vaste plek voor jong talent, en natuurlijk: adembenemende muziek! Gemaakt in nauwe samenwerking met het televisieprogramma Vrije Geluiden.

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht