Overzicht van 28 juli 2017

De Nacht

00:00 - 07:00

De Nacht NPO Radio 4

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht.
De Klassieken

09:00 - 12:00

De Klassieken AVROTROS

Presentatie: Maartje Stokkers

In deze uitzending

Elke werkdag van 9-12 de mooiste klassieke muziek uit de muziekgeschiedenis, vandaag gepresenteerd door Maartje Stokkers. Om 9.30 uur Kettingreactie. Mail uw opmerkingen en suggesties naar deklassieken@avrotros.nl.
Luidspreker Luidspreker
09:30   Kettingreactie
Kurt Weill Vom Ertrunkenen Mädchen Gisela May [zang] Studio-orkest o.l.v. Henry Krtschil
Kurt Weill - Vom Ertrunkenen Mädchen
Licht op 4

12:00 - 14:00

Licht op 4 AVROTROS

Presentatie: Hans van den Boom

In deze uitzending

Licht op Vier is een opgewekt programma, dagelijks van 12 tot 14 uur.
Met iedere dag (beh. zondag) een Prijs-CD.
Podium

16:00 - 19:00

Podium NTR

Presentatie: Dieuwertje Blok

In deze uitzending

In Podium: nieuwe cd’s, muzieknieuws en concerttips.
Ons mailadres: podium@ntr.nl
Passaggio

19:00 - 20:00

Passaggio KRO-NCRV

Presentatie: Sander Zwiep

In deze uitzending

Passaggio, elke werkdag op Radio 4. Muziek om bij te komen van de dag en op te laden voor de avond, met Sander Zwiep
Zomeravondconcert

20:00 - 22:30

Zomeravondconcert NTR

Presentatie: Hans Haffmans

In deze uitzending

Ansbach Bach Week

Freiburger Barock Orchester o.l.v. Petra Müllejans

Bach - Derde Orkestsuite in D, BWV 1068
Bach - Weichet nur, betrübte Schatten, BWV 202
Bach - Non sa che sia dolore, BWV 209
Bach - Tripelconcert in D, BWV 1064R
Vivaldi - Concert in d, op. 3/11, RV 565

Opname van 28 juli 2017, Orangerie, Ansbach
Opium

22:30 - 00:00

Opium AVROTROS

Presentatie: Andrea van Pol

In deze uitzending

Opium is een dagelijks radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. Dagelijks ontvangt de presentator een gast en is er live muziek vanuit VondelCS in het Vondelpark te Amsterdam.
Live muziek - Ramón Valle

De klassiek geschoolde jazzpianist Ramón Valle was al een sensatie in Cuba toen hij in 1997 emigreerde. Het doel: dichter bij de avontuurlijker Europese jazzwereld zijn, als speler én luisteraar. En met succes: zijn open, virtuoze spel verblufte grote festivals als North Sea Jazz. Twintig jaar in Nederland, Valle viert het met zijn eigen trio op 4 augustus in Het Concertgebouw Amsterdam.

<p>De klassiek geschoolde jazzpianist Ramón Valle was al een sensatie in Cuba toen hij in 1997 emigreerde. Het doel: dichter bij de avontuurlijker Europese jazzwereld zijn, als speler én luisteraar. En met succes: zijn open, virtuoze spel verblufte grote festivals als North Sea Jazz. Twintig jaar in Nederland, Valle viert het met zijn eigen trio op 4 augustus in Het Concertgebouw Amsterdam.<br/></p>
Te gast: Alida Dors

In True Colors gaat choreografe Alida Dors op zoek naar de ware persoon achter onze online identiteit. Een voorstelling over hoe we ons online mooier voor doen dan we zijn en de frustrerende strijd om die verhullende beelden in stand te houden. Met haar kenmerkende en vernieuwende hiphopvocabulaire gestript van show en bravoure, worden de verhalen achter de verhullende beelden op social media ontrafeld. We zien wat we het liefst verborgen houden.

Alida Dors werkt in deze productie samen met muziektheatergezelschap Silbersee. Het resulteerde in een uitzonderlijke cast met operazanger Maciej Straburzynski en spoken word kunstenaar Guus van der Steen die samen met BackBone’s dansensemble live on stage te zien zijn. Beeldend kunstenaars Manuel Rodrigues en Sarah Orfali maakten speciaal voor True Colors videoprojecties die de fake reality van social media bijna tastbaar maken.
Foto: Jean van Lingen

<p>In True Colors gaat choreografe Alida Dors op zoek naar de ware persoon achter onze online identiteit. Een voorstelling over hoe we ons online mooier voor doen dan we zijn en de frustrerende strijd om die verhullende beelden in stand te houden. Met haar kenmerkende en vernieuwende hiphopvocabulaire gestript van show en bravoure, worden de verhalen achter de verhullende beelden op social media ontrafeld. We zien wat we het liefst verborgen houden.<br/><br/>Alida Dors werkt in deze productie samen met muziektheatergezelschap Silbersee. Het resulteerde in een uitzonderlijke cast met operazanger Maciej Straburzynski en spoken word kunstenaar Guus van der Steen die samen met BackBone’s dansensemble live on stage te zien zijn. Beeldend kunstenaars Manuel Rodrigues en Sarah Orfali maakten speciaal voor True Colors videoprojecties die de fake reality van social media bijna tastbaar maken.<br/><i>Foto: Jean van Lingen</i><br/></p>
Torenkamer - Esmee Seebregts - Dag 5

Mijn laatste dag in de Torenkamer.
Alle cirkels heb ik vandaag zo goed als afgerond. Vier cirkels zijn goed gelukt, twee wat minder.
Nu ik zo een overzicht zie van al mijn cirkels bij elkaar valt mij op hoe ruimtelijk de kleuren aan mij verschijnen. Sommige kleuren komen zo erg naar voren dat ze een andere kleur -die op zich ook behoorlijk op je af komt- nog naar achter drukken. Door de kleurverlopen wordt de ene cirkel hol en de andere juist bol. Het centrum van alle cirkels is opvallend; daar word je ingetrokken, of er straalt vanuit het midden juist iets naar buiten. Het was een heerlijke, productieve en intensieve week!Veel dank aan alle lieve mensen van Opium voor dit verblijf in de Torenkamer.
Ik zou het zo weer doen!

Esmee Dag 5.jpg

Bekijk de video:

<p>Mijn laatste dag in de Torenkamer.<br/>Alle cirkels heb ik vandaag zo goed als afgerond. Vier cirkels zijn goed gelukt, twee wat minder.<br/>Nu ik zo een overzicht zie van al mijn cirkels bij elkaar valt mij op hoe ruimtelijk de kleuren aan mij verschijnen. Sommige kleuren komen zo erg naar voren dat ze een andere kleur -die op zich ook behoorlijk op je af komt- nog naar achter drukken. Door de kleurverlopen wordt de ene cirkel hol en de andere juist bol. Het centrum van alle cirkels is opvallend; daar word je ingetrokken, of er straalt vanuit het midden juist iets naar buiten. Het was een heerlijke, productieve en intensieve week!Veel dank aan alle lieve mensen van Opium voor dit verblijf in de Torenkamer.<br/>Ik zou het zo weer doen!<br/></p><p><img src="http://www.radio4.nl/image/rm/37173/Esmee%20Dag%205.jpg" alt="Esmee Dag 5.jpg" width="450"/></p><p><span>Bekijk de video:</span><iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/KUm5GvxZyOg?rel=0"></iframe></p><p></p>
Luidspreker Luidspreker
23:55   Slaapservice: Mensje van Keulen uit Schoppenvrouw
De nacht valt over Opium op 4 en het Vondelpark. Er brandt nog één lampje in Vondel CS. Daar zit een schrijver voor te lezen uit eigen...
Mensje van Keulen uit Schoppenvrouw

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht