Overzicht van 19 juli 2017

De Nacht

00:00 - 05:00

De Nacht NPO Radio 4

Presentatie: non-stop

In deze uitzending

Ontspannende klassieke muziek in de nacht.
Voor de dag

05:00 - 07:00

Voor de dag AVROTROS

Presentatie: Sander Zwiep

In deze uitzending

Jong presentatietalent van NPO Radio 4 bereidt je voor op de dag!
De Klassieken

09:00 - 12:00

De Klassieken AVROTROS

Presentatie: Maartje Stokkers

In deze uitzending

Elke werkdag van 9-12 de mooiste klassieke muziek uit de muziekgeschiedenis, vandaag gepresenteerd door Maartje Stokkers. Om 9.30 uur Kettingreactie en om 11.30 uur WhatsAb. Mail uw opmerkingen en suggesties naar deklassieken@avrotros.nl.
Luidspreker Luidspreker
09:30   Kettingreactie
Franz Schubert An Silvia D.891 Dietrich Fischer-Dieskau, bariton & Gerald Moore, piano
Schubert - An Silvia D.891
Licht op 4

12:00 - 14:00

Licht op 4 AVROTROS

Presentatie: Hans van den Boom

In deze uitzending

Licht op Vier is een opgewekt programma, iedere dag van 12 tot 14 uur.
Met iedere dag een Prijs-CD en het spel 'Nootschieten'.
Podium

16:00 - 19:00

Podium NTR

Presentatie: Hans Haffmans

In deze uitzending

In Podium: nieuwe cd’s, muzieknieuws en concerttips.
Ons mailadres: podium@ntr.nl
Passaggio

19:00 - 20:00

Passaggio KRO-NCRV

Presentatie: Hans Smit

In deze uitzending

Passaggio, elke werkdag op Radio 4. Muziek om bij te komen van de dag en op te laden voor de avond, met Hans Smit
Zomeravondconcert

20:00 - 22:30

Zomeravondconcert NTR

Presentatie: Hans Haffmans

In deze uitzending

Mikkeli Muziek Festival, Finland

Mariinsky Theaterorkest o.l.v. Valery Gergiev met Alexander Toradze, piano

Sibelius - Finlandia
Tsjaikovsky - Eerste Pianoconcert
Tsjaikovsky - Zesde Symfonie

Opname van 6 juli 2017, Martii Talvela Hall, Mikkeli


Händel Festival, Halle

Ann Hallenberg & Il Pomo d'Oro

Werken van Orlandini, Giacomelli, Händel e.a.

Opname van 28 mei 2017, Ulrichskirche, Halle
Opium

22:30 - 00:00

Opium AVROTROS

Presentatie: Andrea van Pol

In deze uitzending

Opium is een radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. De presentator ontvangt een hoofdgast en er is live muziek! Iedere werkdag live vanuit VondelCS in het Vondelpark te Amsterdam. .
Te gast: Ninke Bloemberg

Het Centraal Museum pakt deze zomer groots uit met een nieuwe modetentoonstelling. Voor het eerst staan ruim 100 hoogtepunten uit de eigen modeverzameling in de spotlights. Bezoekers worden ondergedompeld in een wereld van 18de-eeuwse robes, royale schapenboutmouwen en experimentele herenpakken van nu. Wie maakt het ontwerp en wie draagt het? Hoe worden deze bijzondere ontwerpen geconserveerd en wanneer is een ontwerp ‘overleden’? Ontdek het in de tentoonstelling Uit de Mode.

Ninke Bloemberg is conservator mode bij het Centraal Museum, en heeft de tentoonstelling ‘Uit de mode’ samengesteld.

mode.JPG

<p>Het Centraal Museum pakt deze zomer groots uit met een nieuwe modetentoonstelling. Voor het eerst staan ruim 100 hoogtepunten uit de eigen modeverzameling in de spotlights. Bezoekers worden ondergedompeld in een wereld van 18de-eeuwse robes, royale schapenboutmouwen en experimentele herenpakken van nu. Wie maakt het ontwerp en wie draagt het? Hoe worden deze bijzondere ontwerpen geconserveerd en wanneer is een ontwerp ‘overleden’? Ontdek het in de tentoonstelling Uit de Mode. <br/><br/>Ninke Bloemberg is conservator mode bij het Centraal Museum, en heeft de tentoonstelling ‘Uit de mode’ samengesteld. <br/></p><p><img src="http://www.radio4.nl/image/rm/37025/mode.JPG" alt="mode.JPG" width="450"/></p>
Live muziek: Opera Spanga

Opera Spanga brengt in de aanloop naar Leeuwarden-Fryslân 2018 van 22 juli t/m 5 augustus 2017 Giuseppe Verdi’s Klassieker en meest gespeelde opera aller tijden La Traviata.Deze La Traviata is een protest tegen de almaar voortwoekerende vrouwenhandel die niet meer zou bestaan als er geen vraag was naar bruikbare vrouwen. We tonen een aanklacht tegen het gebrek aan beschaving, een aanklacht tegen barbarij.

<p>Opera Spanga brengt in de aanloop naar Leeuwarden-Fryslân 2018 van 22 juli t/m 5 augustus 2017 Giuseppe Verdi’s Klassieker en meest gespeelde opera aller tijden La Traviata.Deze La Traviata is een protest tegen de almaar voortwoekerende vrouwenhandel die niet meer zou bestaan als er geen vraag was naar bruikbare vrouwen. We tonen een aanklacht tegen het gebrek aan beschaving, een aanklacht tegen barbarij.<br/></p>
Slaapservice: Jordi Lammers - Balsport

De nacht valt over Opium op 4 en het Vondelpark. Er brandt nog één lampje in Vondel CS. Daar zit een schrijver voor te lezen uit eigen werk. Vanavond hoort u:

Jordi Lammers - Balsport

Jordi Lammers (1996) begon aan het einde van zijn middelbareschooltijd met lezen en sindsdien is hij daar niet mee opgehouden. Op dat moment, die jaar geleden, leerde hij hoe mooi het is om schrijvers te bewonderen. De passie voor taal en verhalen bewoog hem om Nederlands aan de Radboud Universiteit Nijmegen te studeren, waar hij in 2015 tot campusdichter werd verkozen. Jordi won met zijn verhaal ‘Meisjes die terug kunnen praten’ de voorronde van Write Now! Venlo. Lees hier de tekst die Jordi voor de finale schreef.
Foto: Vera Cornel

<p>De nacht valt over Opium op 4 en het Vondelpark. Er brandt nog één lampje in Vondel CS. Daar zit een schrijver voor te lezen uit eigen werk. Vanavond hoort u:<br/><br/><b>Jordi Lammers - Balsport</b><br/><br/>Jordi Lammers (1996) begon aan het einde van zijn middelbareschooltijd met lezen en sindsdien is hij daar niet mee opgehouden. Op dat moment, die jaar geleden, leerde hij hoe mooi het is om schrijvers te bewonderen. De passie voor taal en verhalen bewoog hem om Nederlands aan de Radboud Universiteit Nijmegen te studeren, waar hij in 2015 tot campusdichter werd verkozen. Jordi won met zijn verhaal ‘Meisjes die terug kunnen praten’ de voorronde van Write Now! Venlo. Lees hier de tekst die Jordi voor de finale schreef.<br/><i>Foto: Vera Cornel</i><br/></p>
De Torenkamer: Monique van de Ven - Dag 3

Ik zag een konijn. Ik maakte een konijn. Mijn fruitschaal was leeg, dus vulde ik hem weer. Op de redactie stond een kleine cactus, dus maakte ik die ook. Wat ik graag wil doen is de Torenkamer ombouwen tot een stilleven van een kunstenaar. Dus een combinatie van levensechte objecten (die ik zelf maak) en miniatuur werken. Ieder werk wat ik maak is een indruk die ik gekregen heb binnen het Vondelpark, de komende dagen wil ik me daar ook aan houden.

woensdag 19 juli.JPG woensdag 19 juli (2).JPG

<p>Ik zag een konijn. Ik maakte een konijn. Mijn fruitschaal was leeg, dus vulde ik hem weer. Op de redactie stond een kleine cactus, dus maakte ik die ook. Wat ik graag wil doen is de Torenkamer ombouwen tot een stilleven van een kunstenaar. Dus een combinatie van levensechte objecten (die ik zelf maak) en miniatuur werken. Ieder werk wat ik maak is een indruk die ik gekregen heb binnen het Vondelpark, de komende dagen wil ik me daar ook aan houden.<br/></p><p><img src="http://www.radio4.nl/image/rm/37078/woensdag%2019%20juli.JPG" alt="woensdag 19 juli.JPG" width="450"/> <img src="http://www.radio4.nl/image/rm/37077/woensdag%2019%20juli%20(2).JPG" alt="woensdag 19 juli (2).JPG" width="450"/></p>

Programma's

Kalender

Gedraaid op Radio 4 overzicht