Fragment

Nowruz Lentefestival, Exit Ego van Egbert Derix, nieuwe CD Oene van Geel, Water Passion van Tan Dun...

  1. Fragmentenchevron right
  2. Nowruz Lentefestival, Exit Ego van Egbert Derix, nieuwe CD Oene van Geel, Water Passion van Tan Dun...

Op zaterdag 3 april is muziek, dans en poëzie uit verschillende culturen te horen tijdens het eerste Nowruz Online Lentefestival. Van 17.00 tot 23.00 uur gratis te bekijken via de Nowruz festivalwebsite en de websites van het Zuiderstrandtheater en Het Nationale Theater. Bij de Nowruz viering, dat oorspronkelijk zijn wortels in Centraal Azië heeft, staat men stil bij de wedergeboorte van de natuur en de aarde die langzaam uit zijn winterslaap ontwaakt. Een feest dat gepaard gaat met eten, muziek en poëzie.

De Limburgse pianist Egbert Derix bracht een dubbel-CD uit met composities en improvisaties op keyboards en analoge symthesizers (de ene CD) en op de piano (de andere CD). Waaronder het prachtige miniatuur 'Exit Ego'.

Altviolist en componist Oene van Geel ging de samenwerking aan met onder meer slagwerker Sun Mi Hong, pianist Philipp Rüttgers, elektronica-wizard Michel Banabila, gitarist Florian Magnus Maier, toetsenist Martin Fondse, basklarinettist Oguz Büyükberber en nog een reeks topmusici en verzamelde de resultaten op een nieuwe CD: Electric Encounters - Connecting Colors Vol 2. Een fusie van elektrische en akoestische instrumenten en klankwerelden.

Het Matthäus-gevoel dat Bach bij velen van ons jaarlijks evoceert moeten we een klein beetje missen nu we niet knus met een paar honderd tegelijk in een kerk mogen zitten, maar vanmiddag werd veel goedgemaakt door de Johannes Passion van Arvo Pärt, in de Zaterdag-Matinee. Schitterend - maar ken je ook >de Water Passion van Tan Dun?