Fragment

Vandaag in Podium op Zaterdag

  1. Fragmentenchevron right
  2. Vandaag in Podium op Zaterdag

Poëzie

Nicolaas Matsier is een veelzijdig schrijver, die pas gedichten schrijft wanneer hij er een aardige aanleiding voor is. Straks leest hij het gedicht: Er was eens een tijd.

Film

J’Accuse van Roman Polanski. Een groot aantal filmhuizen sloeg de handen ineen en richtte Picl op, een soort thuisbioscoop, met tickets goedkoper dan een bioscoopkaartje. Zij brengen deze premièrefilm uit.

Cross-over

In onze wekelijkse nieuwe crossovertip een nieuwe CD van de Noorse pianist en componist Ola Gjeilo. Hij maakt meditatieve muziek met een spirituele tintje.

 

Kijk-en luistertips


Het Uur van de Wolf met de documentaire De Reuzen.

In de zomer van 2018 trokken ze onder de ogen van honderdduizenden toeschouwers door de straten van Leeuwarden: de reusachtige marionetten van het Franse theatergezelschap Royal de Luxe.

23.15 NPO2 De Reuzen

Op NPO Start is de documentaire ook on demand  te bekijken.

Archief Berliner Philharmoniker beschikbaar

De Berliner Philharmoniker stellen hun archief met video-opnames van hun concerten  in de Philharmonie open. Even inloggen en je kunt 30 dagen lang gratis genieten van de opnames van het orkest olv. beroemde dirigenten als Herbert von Karajan, Simon Rattle of Claudio Abbado, en vele anderen en waaronder de huidige chef Kirill Petrenko.

MEER INFORMATIE

Voor de operaliefhebber Puccini: TOSCA door De Nationale Opera. 

Gestreamd op het YouTube-kanaal van De Nationale Opera. In regie van Nikolaus Lehnhoff. Riccardo Chailly dirigeert het Concertgebouworkest, en Catherine Malfitano, Bryn Terfel en Richard Margison zingen de hoofdrollen.

Morgenavond om zeven uur

Puccini:  TOSCA door De NationaleOpera