Fragment

Podium op Zaterdag uitgelicht

  1. Fragmentenchevron right
  2. Podium op Zaterdag uitgelicht

Nieuwe CD
Brahms 4 hands. Brahms muziek voor piano-vierhandig gespeeld op een vleugel uit de tijd van Brahms. Door het duo Wyneke Jordans en Leo van Doeselaar. Net uit.
Film
‘The burnt orange heresy ‘van regisseur Giuseppe Capotondi is een thriller waarin de wegen van de kunst- en onderwereld elkaar kruisen.
Een film met Mick Jagger in de rol van steenrijke ietwat louche kunstverzamelaar.
Bioscopen zijn nu dicht maar dan is er altijd nog Picl, het online platform van de filmhuizen, dat de film uitbrengt.
Poëzie
Vissenschild is de zevende poëziebundel van Liesbeth Lagemaat. Eerdere bundels van haar werden bekroond met de C. Buddinghprijs en de Karel van de Woestijneprijs. In Vissenschilt trekt zij opnieuw alle registers van de taal open; met beeldende visioenen, waarin tijd en ruimte verdwijnen. Geïnspireerd door de 13e eeuwse Vlaamse legende van Fiere Margriete, over een meisje dat wordt verkracht en vermoord.
Podcasttip
Chazia Mourali, bekend van TV, is ook een fervent operaliefhebber. Voor de NTR maakte zij de operaserie Chazia & Puccini. Maar eerder maakte zij al de operaserie Chazia’s Opera’s, 7 korte operalessen aan de hand van sleutelwerken uit de operageschiedenis. Die zijn nu uitgebracht als podcast.
Cross-over
De jonge New-Yorkse jazzpianist Guy Mintus is een fenomeen, hij is een rasvirtuoos en heeft een sprankelende muzikale fantasie. Op hun laatste CD is hij met zijn trio te horen in evergreens van George Gershwin. En dat doen ze op geheel eigen wijze, met veel humor en muzikale kwinkslagen. Zo nemen ze van het ene op het  andere moment moeiteloos afslagen naar een compleet andere stijl of sfeer. Ze voelen elkaar blijkbaar haarfijn aan.