Fragment

Vandaag in Podium op Zaterdag

  1. Fragmentenchevron right
  2. Vandaag in Podium op Zaterdag

Poëzie
Vorige maand verscheen de dichtbundel ‘Handgeschreven’ met  de verzamelde gedichten van Huub Oosterhuis.
De 87-jarige dichter sprak voor Podium op Zaterdag enkele gedichten in. 
Straks leest Oosterhuis het gedicht ‘ Een huis waar alles woont’

Film
Hillbilly Elegy is een Netlixfilm. Gebaseerd op een waar gebeurd verhaal. We zien hoe een frisse jongen met een gezond verstand opgroeit in een a-sociaal gezin in een afgelegen boerendorp in de Appalachen. Moeder verslaafd aan de heroine en oma’s was ook al niet veel beterMet fraaie rollen (onder meer van Glenn Close) en met muziek van Hans Zimmer.

Cross-over
Een cross-over-uitgave van eigen bodem door het Willem Suilen Trio, aangevuld met  een strijkkwartet. Willem Suilen werd 25 jaar geleden geboren in Venlo, hij behaalde prijzen onder meer op het Prinses Christina Concours en hij ontving begin dit jaar een belangrijke prijs voor zijn Master Examen aan het Koninklijk Conservatorium Brussel. Hij kreeg namelijk de felbegeerde  ‘Toots  Thielemans Jazz Award’. Het concert bij de presentatie in Bozar in Brussel werd opgenomen en daar kunnen nu naar luisteren.
meer info: https://willemsuilen.com/shop/
foto: Wouter Roosenboom 

Online tips

Rotterdams Philharmonisch Orkest speelt alle symfonieën van Beethoven
Rond het 250ste geboortejaar van de Beethoven speelt Het Rotterdams Philharmonisch Orkest de 9 Symfonieën, vanwege corona  in kleine bezetting. En voorzien van fraaie videobeelden.
De eerste symfonie staat al online de andere acht volgen
MEER INFORMATIE

Programma Pianoduo Festival Amsterdam 2020 online!
Morgen is de laatste dag van het  8ste Pianoduofestijn. Met Peter Beets & Cor Bakker, het Intercontinental Ensemble en artistiek leiders Lestari Scholtes en Gwylim Janssens, oftewel Pianoduo Scholtes & Janssens. Voor kinderen vanaf drie jaar is er het feestelijke Sinterklaasconcert met duo Beth & Flo.
MEER INFORMATIE

De Doelen: Online lunchbreak
Meer dan 25 online lunchbreak concerten en interviews vonden er plaats in De Doelen. Deze staan nu online, en zijn gratis te zien. Ontdek bijzondere en het  anders-dan-anders mini-concert van onder andere de pianobroers Arthur en Lucas Jussen, blokfluitvirtuoos Lucie Horsch, of het Ragazze Kwaret en nog veel meer!
MEER INFORMATIE