Fragment

Vandaag in de uitzending

  1. Fragmentenchevron right
  2. Vandaag in de uitzending

Live muziek

Maya Fridman speelt het door Calliope Toupaki gecomponeerde Thin Air dat bedoeld is als verklankte compassie en solidariteit met iedereen die op welke manier dan ook is getroffen door Corona. Rond half zeven.

Poëzie

Cees Nooteboom (86 jaar) kreeg vorige maand de Spaanse literatuurprijs  Premio Formentor de las Letras 2020. Een prijs voor zijn gehele oeuvre. In ons archief vonden we een bijzondere opname van de toen 27 jarige dichter.

Filmtip

About Endlessness is een film voor de arthouse-liefhebber, de nieuwste film van de Zweed Roy Andersson (77). In Venetië kreeg hij de Zilveren Beer voor zijn  regie.

Cross-over

Tijdens de voorbije lockdown verbleef de New Yorkse Jazzpianist en componist Brad Mehldau samen met zijn familie in Amsterdam. De Covid-19 pandemie inspireerde hem tot het schrijven van 12 nieuwe songs over hoe hij deze periode beleefde,d ie hij vervolgens in een Amsterdamse studio opnam.

Online muziektips

Concertgebouw Amsterdam presenteert online concerten

Empty Concertgebouw Sessions

Elke woensdag om 12.30 uur via Facebook: topmuzikanten die vanuit een leeg Concertgebouw optreden.  En terugkijken kan ook.
Komende woensdag zijn er twee mogelijkheden:

12.30 uur: Live Empty Concertgebouw Sessions met Hannes Minnaar en Dudok Quartet Amsterdam.

En een live masterclass dirigeren met Iván Fischer en het Concertgebouworkest

van 10.00 tot 13.00.

MEER INFORMATIE


Tivoli/Vredenburg:in elk genre online concerten

Tivoli/Vredenburg biedt als een van de weinige grote zalen een groot aantal genres online aan.Van Klassiek tot Americana, van koor-en orkest tot intieme kamermuziek of unplugged sessions.

MEER INFORMATIE


Nederlandse Noten

Morgen in het Avondconcert ‘Nederlandse Noten’. Componisten Vanessa Lann en Jan-Peter de Graaff nemen 50 jaar Nederlandse muziek onder de loep, met muziek van grote namen en van de aanstormende jonge garde. Waaronder Aart Strootman

Zo 21 juni 20.00 NPORadio4/Avondconcert

MEER INFORMATIE