Fragment

Podium op Zaterdag

  1. Fragmentenchevron right
  2. Podium op Zaterdag

Presentatie: Niels Heithuis

Poëzie
Er kan gestemd worden voor de Publieksprijs van de Vlaamse Karel van de Woestijneprijs. De uiterst eervolle juryprijs is door louter grote dichters  gewonnen. Vijf Vlaamse en Nederlandse dichters zijn nu genomineerd voor de eveneens fel begeerde Publieksprijs. Wij laten de vorige winnaar horen, de juryprijs én de publieksprijs ging toen naar ging in 2017 naar Liesbeth Lagemaat. Breng je stem uit HIER
Filmmuziek
We tippen pas uitgekomen films en nieuwe filmmuziek releases. Dit keer eens een ander genre: Videogames. Een florende industrie, met grote budgetten voor de componist. Dat is in de filmwereld wel eens anders, waar de muziek vaak de sluitpost is.
Net uit voor Playstion4: Ghost of Tsushima, een 13e eeuwse Japanse Samourai moet voorkomen dat Japan onder de voet wordt gelopen doorde Mongolen. Met uitstekende muziek van de Brit Ilan Eshkeri.
Reportage
Tegen zevenen een reportage van Botte Jellema over de openingsvoorstelling van de Nationale Opera, Vanwege corona moest er plotseling een vervangende opera komen. Jonge makers kregen de kans om op het Faust Thema . De 7e aflevering alweer.
Crossover
De Georgische stervioliste Lisa Batiashvili kun je met recht een wereldburger noemen. Zij toert over de gehele wereld.  Haar wieg stond in Tbilisi (Georgië) ; zij studeerde in München; brak door in Helsinki met het winnen van het Sibelius Vioolconcours en woont tegenwoordig in Berlijn, haar ‘spirituele woonplaats’, zoals zijzelf zegt. Met haar partner de arrangeur en dirigent Nikoloz Rachveli maakte zij een nieuw album dat kort geleden uitkwam. Genoemd naar de Chaplin’s film City Lights waarvoor hijzelf ook de muziek schreef. Ook is een aantal landgenoten op de CD te horen: onder meer de singersongwriter Katie Melua en stertrompettist  Till Brönner.