Fragment

Vandaag in Podium op Zaterdag

  1. Fragmentenchevron right
  2. Vandaag in Podium op Zaterdag

We zijn er tot zeven uur met een gevarieerd programma; met nieuwe CD’s , onder meer met de opera Goyescas van Enrique Granados, Domenico Scarlatti op de mandoline en met poëzie-en filmtips.

Poëzie. Jacobus Bos leest een gedicht uit zijn nieuwe bundel 'De waan en zin van het bestaan’. En we blikken vooruit op de 50steeditie van Poetry International.

Jacobus Bos

‘De waan en zin van het bestaan’

Uitgeverij Wereldbibliotheek.

ISBN:9789028427846

Film. De Italiaanse filmweek in Amsterdam, die extra glamour krijgt met de komst van niemand minder dan filmdiva Claudio Cardinale. 

Morgen in Filmmuseum Eye in Amsterdam een ontmoeting met Claudia Cardinale, een lang interview van filmjournalist Ab Zagt met haar over Il Gattopardo en over haar lange carrière. De vertoning maakt deel uit van een Italiaanse Filmweek in Amsterdam.Tot aan woensdag op verschillende plekken in Amsterdam onder meer in Filmmuseum Eye, met een retrospectief rond Claudia Cardinale. MEER INFORMATIE

De nieuwe  cross-over-CD deze keer is een mengeling van oosterse zang en jazz.

Centraal staat de stem van Dima Orsho, geboren in Syrië. Zij heeft een brede muzikale achtergrond. Ze studeerde zang enklarinet in Damascus en daarna operazang in Boston, en klassieke zang in Nederland bij Mia Besseling. Inmiddels is zij wereldwijd een veelgevraagd solist die op een van zelfsprekender manier oosterse met westerse zang weet te vermengen. Zij bracht met een bont gezelschap een nieuwe plaat uit getiteld: Lullabies forTroubled Times, ‘wiegeliedjes voor woelige tijden’.


Concerttips