Fragment

Vandaag in Podium op Zaterdag

  1. Fragmentenchevron right
  2. Vandaag in Podium op Zaterdag

Poëzie

Jan Wolkers schudde in de jaren 60 Nederland op met zijn zinnelijke roman Turks Fruit. Het eerlijke en vrijgevochten karakter van zijn romans vind je ook terug in zijn poëzie. We laten straks een gedicht van hem horen, waarin hij tochtige koeien in de wei beschrijft.

Film

Netflix presenteert opnieuw een TV-serie waarvoor opnieuw kosten nog moeite zijn gespaard. The Eddy is een kruising tussen thriller, sociaal drama, muziekfilm en een coming of age verhaal.The Eddy is de naam van sjofele jazzclub in de buitenwijken van Parijs. Opmerkelijk: alle muziek is origineel en live gespeeld!

Cross-over

De Duitse chansonnière Ute Lemper zou morgen optreden in Tivoli Vredenburg.Dat gaat dus niet door….Zij maakte naam met het geëngageerde Duitse Lied van Kurt Weil en Hanns Eisler op teksten van Bertolt Brecht. Nu treedt ze in de voetsporen van Marlene Dietrich.

Concerttips

AnderhalvemeterconcertNedPho-Koepel, Amsterdam

Inde thuisbasis van het Nederlands Philharmonisch Orkest

in Amsterdam, de voormalige Gerardus Majellakerk, geven leden van het Nederlands Philharmonisch Orkest maandag en dinsdag vijf concerten van steeds 35 minuten.Ze spelen het Octet van Mendelssohn en het Abendlied van Josef Rheinberger.

Ma 1 juni, 12.00 en 13.00 en Di 2 juni  13.00

Reserveren verplicht

MEER INFORMATIE

Poemsfor Earthlings in Oude Kerk Amsterdam opent opnieuw

De installatie van de Argentijnse kunstenaar Adrián Villar Rojas gaat over tijden van crisis en de invloed van mensen op de aarde.

Bij Poems for Earthlings hoort een 8 uur durende soundtrack, die belangrijke momenten bevat uit de geschiedenis van de mensheid. Zo hoor je de beroemde speech van Martin Luther King, Che Guevara, Winston Churchill, Maori All Blacks Haka, tientallen volksliederen door elkaar, muziek van The Beatles en het Vater-Müllerorgel naast geluiden van chimpansees, sprekende papegaaien, een dinosaurus en morse codes. 

MEER INFORMATIE

Koninklijk Concertgebouw Orkest begint weert

Onder leiding van dirigent Gustavo Gimeno heeft het orkest op de vlakke vloer van de Grote Zaal van Het Concertgebouw toegewerkt naar een bezetting voor het uitvoeren van symfonisch repertoire. Tijdens repetities met een afstand van 1,75 meter tussen de musici onderling is gebleken dat het goed mogelijk is om symfonische werken met een niet al te grote bezetting uit te voeren, vooralsnog zonder publiek.

Aanstaande woensdag om 20.15 uur wordt Beethovens Zevende symfonie gestreamd, op vrijdag 5juni om 20.15 uur vindt een livestream plaats van Dvořák's Achtste symfonie. De concerten onder leiding van Gustavo Gimeno zijn te volgen via www.concertgebouworkest.nl

MEER INFORMATIE