Fragment

Vandaag in de uitzending

  1. Fragmentenchevron right
  2. Vandaag in de uitzending

Poëzie

Volgende week verschijnt een nieuwe dichtbundel van Froukje van der Ploeg, haar vierde, met de titel ‘Nachtvangst’. Froukje nam speciaal voor ons een gedicht op.

Film

Een nieuwe Netflix -sensatie waarvoor kosten noch moeite gespaard zijn: de zevendelige TV-serie ‘Hollywood’. Net na de Tweede Wereldoorlog. De geschiedenis in de Amerikaanse filmwereld wordt herschreven: nu krijgen ook zwarten en homoseksuelen hoofdrollen en wordt de machtige studio geleid dooreen vrouw. Hilarisch…

Cross-over

De Cross-over is dit keer een toonvoorbeeld van wat we ook wel Wereldmuziek noemen: met Noord-Afrikaanse treurzangen, blues uit Andalusië, Arabische gebedszang en dat alles vermengt met klassieke muziek, en ook nog eens voorzien van een jazzy groove.

De Franse klassiek geschoolde cellist Matthieu Saglio woont een groot deel van zijn leven in Valencia en heeft een rijk netwerk aan topmusici uit de wereldmuziek en de jazz die een bijdrage leverden aan zijn nieuwe CD: El caminode los vientos.

 

Festival Classical Encounters

Met online editie 2020

Met o.a. blokfluitist Erik Bosgraaf, Nexus Kwartet, en de jonge Britse pianist Kit Armstrong

Zondag 17 mei, 11.30-18.00 uur

MEER INFORMATIE

Storioni Thuis

En iets dergelijks doet ook het Storioni Festival in Eindhoven. Een festival rond violist Wouter Vossen en zijn Storioni Trio.

Nog vandaag en morgen.

MEER INFORMATIE

Podcast Mahlers Tiende en het ‘doodsakkoord

Zelfs kenners en commentatoren stelt het voor raadsels. Wat wilde Gustav Mahler uitdrukken met dat schrijnende negentonig akkoord uit het adagio van die onvoltooide Tiende Symfonie? Is het een statement waarin hij bruusk afstand neemt van de tonaliteit? Of moeten we het zien als een schreeuw van iemand die zo door het leven is getekend, dat ie het niet meer aan kan?

MEER INFORMATIE