Fragment

Violist Isabelle van Keulen terug in Delft. Ze speelt morgen bij het jubileumconcert op het kamermuziekfestival.

foto: Nikolaj Lundfoto: Nikolaj Lund
  1. Fragmentenchevron right
  2. Violist Isabelle van Keulen terug in Delft. Ze speelt morgen bij het jubileumconcert op het kamermuziekfestival.

Isabelle van Keulen was in 1997 de eerste artistiek leider van het festival in Delft. In 2006 nam violist Liza Ferschtman het stokje van haar over, en nu is dat pianist Nino Gvetadze. Morgen komen ze voor het eerst bij elkaar om samen het jubileumconcert te spelen. Speciaal daarvoor heeft Nino een stuk laten maken: The Three Graces of Delft. Het is geschreven door Georgische componiste Eka Chabashvili. (Liza speelt vanuit het buitenland virtueel mee...)
Hoe kijkt Isabelle terug op die eerste editie, nu 25 jaar geleden? En hoe fijn is het om terug te zijn in Delft?

In 1984 brak de 18-jarige violist Isabelle van Keulen door toen ze BBC Young Musician of the Year werd. Daarvoor was ze een van de veelbelovende leerlingen van pedagoge Davina van Wely, die toen ook violisten als Jaap van Zweden en Jan Willem de Vriend onder haar hoede had.

Sindsdien heeft Van Keulen een internationale carrière als violist en altviolist. Ze werkt met grote orkesten maar speelt ook kamermuziek. In 2011 richtte de violist, ook bekend als jurylid van het tv-programma Maestro, een tango-ensemble op. Sinds 2012 is ze ook werkzaam als professor voor viool, altviool en kamermuziek aan de Hochschule Luzern.