Fragment

Vandaag in Podium op Zaterdag

  1. Fragmentenchevron right
  2. Vandaag in Podium op Zaterdag

Poëzie

Maarten Inghels is een jonge Vlaamse schrijver en dichter. Met zijn maatschappelijk betrokkenheid en glasheldere stijl weet hij ook de jongeren aan te spreken. Uit zijn laatste bundel ‘Contact’ leest hij het gedicht Ars Poetica.

Filmtip

Gratis te zien op Internationaal Filmfestival Rotterdam Unleashed: de maar liefst veertien uur durende Argentijnse film La Flor van regisseur Mariano Llinás. Een aanstekelijke liefdesbrief aan de cinema waar een theatergezelschap 10 jaar over heeft gedaan. 

Crosss-over

Nieuwe plaat van 'Americana'. Met Grégoire Maret [mondharmonica] & Bill Frisell [gitaar] & Romain Collin [piano].

Grégoire Maret speelt op platen van de aller grootse popsterren, en jazzgiganten. Je zou hem de nieuwe Toots Thielemans mogen noemen. De invloedrijke bassist Marcus Miller schreef over hem: 'Met zijn power, creativiteit en passie loodst hij de mondharmonica de 21ste eeuw in'. 


Kijk-en luistertips


Filmtip Billy Elliot

Vanavond op EEN, de Vlaamse zender de film de dramatische speelfilm Billy Elliot, De film speelt zich af in tijdens de Britse mijnwerkersstaking van 1984/85. Billy is het zoontje van een stakende mijnwerker en wil op balletles!!! Zeer ongewoon in dat milieu. Zijn vader wil juist dat hij gaat boksen. Uiteindelijk gaat Billy toch op dansles en dat is het begin van veel strijd. Hoe dat allemaal afloopt? Vanavond op EEN om 21.15 uur.

Billy Elliot  Za Een 21.15

MEER INFORMATIE

Nationale Opera Met complete Ring!

De Nationale Opera heeft uitgeroepen tot Operamaand!  Richard Wagners Ring des Nibelungen In de veelgeprezen regie van Pierre Audi.  Goed voor haast een etmaal lang video-kijken staat nu online.

Vanavond en morgen vanaf 19.00 worden Siegfried en Gõtterdämmerung toegevoegd. Maar de andere twee opera’s van de Ring zijn al online te zien  .

Let op t/m 25 mei 

MEER INFORMATIE

Tivoli-Vredenburg online

Tivoli Vredenburg, met z’n brede programmering zet van elk genre het nodige online.

Dat varieert van Pearl Jam tot Gustav Mahler.Van wereldmuziek tot Jazz en van De Nederlandse Bachvereniging tot het Radio Filharmonisch Orkest.

MEER INFORMATIE