Fragment

Podium Op Zaterdag, vanaf januari vanaf 17.00

  1. Fragmentenchevron right
  2. Podium Op Zaterdag, vanaf januari vanaf 17.00

Poëzie
In Podium op Zaterdag dragen dichters hun poëzie voor. Maar in het geval van de ballade Lied van de heer Halewijn wordt dat lastig. Het dateert namelijk uit onze Middeleeuwen en de auteur is niet eens bekend. We laten een opname horen van Henk van Ulsen.
Film
Paolo Sorrentino de TV-serie The New Pope. De nieuwe paus. Het is een vervolg van The Young Pope. Het Sorrentino’s opzienbarende verbeelding van het leven van de Paus, met het Vaticaan als toneel van intriges en vuile machtspelletjes.
Podcasttip
Als podcast tip.  Inmiddels is er op het gebied van de electronische muziek een groot aantal podcasts verschenen. Ondermeer een portret van de 80-jarige Iraanse pionier Alireza Maschayekhi die oosterse en westerse muziek verbindt.
Ook nieuw: de eerste aflevering van De Mengtafel . Andrew Makkinga duikt met DJ’s uit de elektronische muziekscene in de wereld van de klassieke muziek.
Cross-over
De Finse jazzpianist Kari Ikonen past in geen enkel hokje. Op zijn nieuwste album Impressions, Improvisations and Compositions laat hij zich inspireren door beeldende kunst en eigentijdse klassieke muziek. Foto afbeelding cover: Kandinsky