Fragment

Podium op Zaterdag

  1. Fragmentenchevron right
  2. Podium op Zaterdag

Poëzie
Een preview, want haar nieuwste gedichtenbundel komt pas volgende week uit. Kreek Daey Ouwens beschreef haar ervaringen met haar gehandicapte broer Guillaume. Hoe haar vader in de jaren na de oorlog geen raad wist met zijn teleurstelling van een imperfecte zoon. Zij doet dat in één lang doorlopend gedicht. Kreek Daey Ouwens sprak voor ons een fragment in.
Filmmuziek
Twee instituten van de klassiek muziek en twee gevestigde violisten bekeerden zich tot de filmmuziek. De Wiener Philharmoniker met violiste Anne-Sophie Mutter nam olv. van de componist  John Williams zijn filmmuziek  op. Op het gele label: Deutsche Grammophon. Op datzelfde label speelt violist Daniel Hope filmmuziek en zijn favoriete muziek uit de oude doos. Muziek die hem hielp door de eerste maanden van de coronatijd heen te komen.
Reportage
Onze verslaggever Botte Jellema volgt bij De Nationale Opera het project FAUST; jonge makers werden uitgenodigd op het thema ‘Faust’ een opera te maken. Het project vervangt de wegens corona vervallen productie Mefistofele (Boito). 4 september is de première.
Wat te doen? Wat kan er wel - die vraag moesten de jonge makers onderzoeken.
Crossover
Americana is een begrip: liedjes die wortelen in de Amerikaanse roots; van country tot blues, van folk tot gospel.
Drie muzikanten uit de jazz gingen bij elkaar zetten om het album Americana te maken. Grégoire Maret op mondharmonica is de meest in het oog springende figuur. Hij komt voor op platen van de allergrootse popsterren, en jazzgiganten….
Hier een hit van de legendarisch rockband Dire Straits. Hun ‘Brothers in Arms’ blaast Grégoire Maret nieuw leven in.