Fragment

Vandaag in Podium op Zaterdag

  1. Fragmentenchevron right
  2. Vandaag in Podium op Zaterdag

Poëzie
Van Liesbeth Lagemaat verscheen deze week haar zevende poëziebundel: Vissenschild. In dit lange episch gedicht vertelt een kalligrafist het mysterieuze verhaal van het meisje Elpis. Echo's uit de Vlaamse volkslegende van de Fiere Margriet klinken in het verhaal door.
Film
The-Forty-Year-Old-Version is een heerlijke feelgood movie op Netflix over een mislukte New Yorkse zwarte toneelschrijfster Radha Blank. De 40-jarige geeft les in New York, ze leert jonge studenten toneelschrijven. Haar leven zit in het slop. Aangestoken door de energie en eerlijk in de hiphopteksten besluit zij rapper te worden.
De perfecte film ( in zwart-wit) om samen op de bank te kijken voor ouders en pubers.
Cross-over
De Duitse celliste Anja Lechner had het in zich om een stersolist te worden, maar zij koos voor andere muziek, spirituele. En zij ging improviseren.
Het nieuwe album Lontano ( vanuit de verte) nam ze op met de Franse jazzpianist François Couturier.

Tips
Miniaturen van muziek en beeldende kunst
Violist Tosca Opdam laat zich inspireren door exposities in Nederlandse musea. Ze laat die muziek klinken tussen de schilderijen in videoregistraties.
MEER INFORMATIE

Dance for Beirut 
Online….Vanavond…..
Een benefietshow voor podiumkunsten daar door podiumkunsten hier.
Online gestreamd dansfeest vanuit De Kromhouthal, Amsterdam i.s.m. Amsterdam Dance Event.
Thuis voor de buis dansen om kunstenaars te helpen in Beiroet.
Za 24 okt om 20u00 tot 22:30
MEER INFORMATIE

Cello Biënnale online!
De Cello Biënnale Amsterdam is een tien dagen durend internationaal muziekfestival rondom de cello. Vanwege de maatregelen tegen de verspreiding van Corona vindt het festival dit keer online plaats met in de programmering uitsluitend cellisten uit Nederland.
22 t/m 30 okt in Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam
In samenwerking met NPO Radio4
Overdag zijn de concerten live te volgen via een livestream. De Avondconcerten komen live vanuit het Muziekgebouw aan het IJ, gevolgd door opnames die eerder tijdens het festival zijn gemaakt.
Vanavond presenteert Hein van Eekert het concert van Pieter Wispelwey en zijn Chopin-bewerkingen, en speelt het Ragazze Strijkkwartet en pianist Thomas Beijer.
https://www.nporadio4.nl/cellobiennale