Fragment

Vandaag in de uitzending

  1. Fragmentenchevron right
  2. Vandaag in de uitzending

Poëzie

In Podium op Zaterdag laten we vaak dichters horen met een gedicht uit hun nieuwe bundel. Van de Brusselaar Kurt de Boodt verscheen een paar maanden geleden de bundel ‘Wake’. Hij leest het gedicht ' Plicht'.

Filmmuziek

Nino Rota was de huiscomponist van Federico Fellini. Zijn muziek wordt ook buiten de film veel gespeeld in allerlei bewerkingen. Opmerkelijk was de recente opname van het sjieke orkest van de Scala in Milaan olv. zijn chef Riccardo Chailly. Met een gloedvolle opname, waarmee Rota’s filmmuziek ook werd ingelijfd in de concertzaal.

Cross-over

We blikken nog één keer terug naar het beste van 2019. We kregen vorig jaar veel goede reacties op deze cross-over, met een mengeling van oosterse zang en jazz. Centraal staat de stem van Dima Orsho, geboren in Syrië. Zij heeft een brede muzikale achtergrond. Ze studeerde zang en klarinet in Damascus en daarna operazang in Boston, en klassieke zang bij onze eigen Mia Besseling.Inmiddels is zij wereldwijd een veelgevraagd solist die op een van zelfsprekender manier oosterse met westerse zang weet te vermengen. Zij bracht met een bont gezelschap een nieuwe plaat uit getiteld: Lullabies for Troubled Times, ‘wiegeliedjes voor woelige tijden’.