Fragment

Vandaag in Podium op Zaterdag

  1. Fragmentenchevron right
  2. Vandaag in Podium op Zaterdag

Tips voor ‘Thuis op de Buis'

Geen concerttips zoals je van ons gewend bent, wel filmtips voor thuis op de buis.

‘Tussen 10 en 12’ van Peter Hoogendoorn

Een latertje vanavond, deze gezamenlijke dramaproductie van Nederland/België/Frankrijk uit 2014. ‘Tussen 10 en 12’ van Peter Hoogendoorn. Met o.a. Ko Zandvliet, Elise van 't Laar, Nasrdin Dchar en Cynthia Abma.

Over een gezin dat slecht nieuws moet zien te verwerken, terwijl om hen heen het alledaagse leven vol trivialiteiten gewoon doorgaat.  Er is over geschreven: ‘Peter Hoogendoorn verheft in dit deels autobiografische drama met tragikomische ondertoon stilte en leegte tot kunst’. En ‘Het acteerwerk is over de hele linie sterk, maar vooral Elise van 't Laar en Raymond Thiry weten met slechts hun mimiek en lichaamshouding de kijker moeiteloos te boeien’ aldus de VPRO Gids. ‘Tusssen 10 en 12’ kreeg de film prijs van de Nederlandse filmkritiek op het Nederlands Film Festival 2014. Om tien over Twaalf op Ned 2.

Nieuwe aanbieders kwaliteitsfilms

Netflix dat kenden we al. En ook bieden verschillende providers ook films aan. Maar er is ook een aantal initiatieven van filmliefhebbers en de filmbranche zelf.

Veelal voor een tientje per maand kun je abonneren op arthouse films, films die normaal gesproken in filmhuizen zijn te zien. Pathé het filmconcern voor de grote publieksfilms biedt ‘Film Thuis’ aan. Voor 6 euro huur je een film, voor pakweg het dubbele koop je die. Voor arthouse film zijn er: Cinemember, voor 10 euro per maand kun je onbeperkt kiezen uit 700 films. En Picl lis samenwerking tussen de Nederlandse filmhuizen en de Stichting Nederlandse Filmpromotie. Bij Picl kijk je voor een bedrag tussen de 5 en 9 euro per film. Betaal per film en krijg 48 uur toegang. Geniet van de beste selectie, zonder ergens aan vast te zitten. Check ook Cinetree en Vitamine Cineville.

Vanavond op het Vlaamse Canvas het sociaal drama Daens

Het historische epos naar het biografische boek 'Pieter Daens of hoe in de negentiende eeuw de arbeiders van Aalst vochten tege narmoede en onrecht' van Louis-Paul Boon uit 1971. Jan Decleir speelt de geëngageerde priester Daens, die zijn strijd tegen kinderarbeid en andere maatschappelijke wantoestanden begint vanaf de kansel en later voortzet als politicus. Met de acteurs Jan Decleir, Johan Leysen en Linda van Dyck. Stijn Coninx verfilmde de geschiedenis meeslepend. Daens was een groot succes in België en verdiende zelfs een Oscarnominatie.

Vanavond deze  lange bioscoopfilm om 21.55 op Canvas