Fragment

Holland Baroque in Suriname, aflevering 2: het vertrek

  1. Fragmentenchevron right
  2. Holland Baroque in Suriname, aflevering 2: het vertrek

Holland Baroque gaat naar Suriname voor een muzikale ontmoeting met de leerlingen van de School voor Jong Talent in Paramaribo. Ze reizen samen met zangers Lucretia Starke en Arturo den Hartog die daar allebei op de koorschool hebben gezeten en die inmiddels in Den Haag aan het Koninklijk Conservatorium studeren. Verslaggever Beitske de Jong maakt dagelijks een reportage voor Podium. Vanmiddag aflevering 2: het vertrek vanaf Schiphol.

Gisteren maakte Beitske kennis met sopraan Lucretia Starke. Zij is een van de twee zangers die met de musici van Holland Baroque naar Paramaribo reizen. De andere is Arturo den Hartog. Toeval of niet, Beitske en hij zaten naast elkaar in het vliegtuig, dus ook zij konden elkaar alvast beter leren kennen. Je moet immers toch iets tijdens zo'n lange vlucht.

Arturo den Hartog en Beitske de Jong - Beitske de Jong

Arturo en Beitske hebben in ieder geval een comfortabel kussentje om een uiltje te kunnen knappen onderweg. Foto: Beitske de Jong

Arturo den Hartog

Net als Lucretia begon Arturo al op jonge leeftijd te zingen. Al vrij snel werd hij een van de eerste leerlingen op de Kathedrale Koorschool in Paramaribo. Hij begon ook met optreden en stond op steeds grotere podia. Zo zong hij bijvoorbeeld tijdens een bijeenkomst van alle presidenten van Zuid-Amerika.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vier jaar geleden verhuisde hij naar Den Haag om te studeren aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Op het programma stond natuurlijk veel muziek van Bach, Britten, Scarlatti en Händel, maar hij zong ook prachtige muziek van componisten van nu. Bovendien had hij een rol in de productie van Radamisto van Händel door de Dutch National Opera Academy.

Luister alle reportages van Beitske de Jong terug via de website van Podium. Op 29 mei is om 18:25 uur op NPO 2 Extra een documentaire te zien van de hele reis van Holland Baroque, Lucretia Starke en Arturo den Hartog. Meer informatie over de reis van Holland Baroque, de concerten in Suriname en de crowdfundactie voor de opknapbeurt van het muzieklokaal van de School voor Jong Talent staat op de site van Holland Baroque.