Fragment

17.20 Live bij Dieuwertje: trompettist Gijs Levelt met soloalbum 'Spoken'

  1. Fragmentenchevron right
  2. 17.20 Live bij Dieuwertje: trompettist Gijs Levelt met soloalbum 'Spoken'

Trompettist Gijs Levelt voelde zich lange tijd het meest comfortabel bij het spelen met anderen, onder meer met Amsterdam Klezmer Band. Maar begin van dit jaar stapte hij uit de schaduw van zijn vaste bandleden en lanceerde een solo-album: Spoken En dat kun je op twee manier uitleggen...

Gijs Levelt was het liefst al op driejarige leeftijd met trompet spelen begonnen, maar hij moest wachten tot zijn tandjes gewisseld waren. Sindsdien zijn de twee onafscheidelijk: "Het is een deel van mijn leven." Een moeilijk instrument is het ook, volgens Gijs, maar het harde werken vindt hij juist fijn. Dat geldt ook voor het samenspelen. Zo reist hij al zo'n 25 jaar met de Amsterdam Klezmer Band de hele wereld over. Ook werkt hij regelmatig met andere artiesten samen. "Ik ben een echte bandjesman." 

Door de coronacrisis brak er een stille tijd aan. Een tijd die Gijs gebruikte om een lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan: opnemen van een soloalbum. Er was wat durf voor nodig, maar de uitkomst mag er zijn. "Ik ben er waanzinnig trots op." 

Foto: Arend Schot