Fragment

Podium op Zaterdag UITGELICHT

  1. Fragmentenchevron right
  2. Podium op Zaterdag UITGELICHT

Poëzie
J.C. Bloem. Wie kent hem niet? Dichter van onvergetelijke regels als ‘Iedere verandering is een verslechtering, zelfs een verbetering’. Zijn poëzie wordt nog altijd gelezen. Vandaag horen we J.C. Bloem in eigen werk: de gedichten Regen en Maanlicht.
Film
Als filmptip vandaag de nieuwe korte speelfilm The Human Voice van de bejubelde Spaanse cineast Pedro Almodóvar. De muziek in deze film is van zijn vaste componist Alberto Iglesias.
Podcasttip
TV-en radiopresentator Chazia Mourali is een echte operafan. Enige tijd terug was ze op TV te bewonderen in een vierluik over Giacomo Puccini. Maar al veel eerder maakte zij een serie van 7 korte podcasts over sleutelwerken uit de operageschiedenis. We luisteren naar een podcastfragment over Mozarts Zauberflöte.
Crossover
Een revival van de Cool Jazz, op het nieuwe album van de Oostenrijkse pianist David Helbock. Cool Jazz was in de jaren vijftig een reactie op de hypervirtuoze bebop stijl. Met zijn gedempte trompet domineerde Miles Davis destijds die nieuwe richting met overwegend langzame stukken.
Die ingetogen sfeer hoor je terug bij dit trio met piano, gitaar en trompet.