Fragment

Podium op Zaterdag UITGELICHT

  1. Fragmentenchevron right
  2. Podium op Zaterdag UITGELICHT

Poëzie
Binnenkort verschijnt de 7e poëziebundel van Willem Thies: ‘Mijn zoon hij zegt’ , het is zijn openhartigste. Over vader-zijn en over de liefde: nieuwe, turbulente liefde, overdonderende en soms verpletterende liefde, liefde in tijden van crisis. Straks leest Willem Thies enkele van zijn gedichten voor.
Film
‘De Oost’ van regisseur Jim Taihuttu. Over een inktzwarte bladzijde in onze geschiedenis. 1946 -  Nederlands-Indië, rond de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog. Een harde film die soms operamuziek inzet om de emotie nog meer te versterken.
Podcasttip
De componistenkamer, waarin Melchior Huurdeman op bezoek gaat bij de componist in zijn werkkamer.Hij ontmoet Jacob ter Veldhuis in Doorn. Hij geeft een rondleiding door zijn werkkamer en vertelt wat hem inspireert, ontroert en kwelt. En waarom kunnen slechts vier noten een componist in extase brengen?
Cross-over
Al meer dan 40 jaar maakt de Armeens-Franse zanger en gitarist Dan Gharibian een bonte mengeling van klezmer, rebetiko, gypsy en Armeneense volksmuziek. Nu met een nieuw trio met de jonge virtuozen: Antoine Girard op accordeon en Benoît Convert op gitaar.
Koningin Elisabethwedstrijd 2e ronde Aidan Mikdad kijk terug.