Fragment

Holland Baroque in Suriname, aflevering 5: concert in Brokopondo

  1. Fragmentenchevron right
  2. Holland Baroque in Suriname, aflevering 5: concert in Brokopondo

Holland Baroque gaat naar Suriname voor een muzikale ontmoeting met de leerlingen van de School voor Jong Talent in Paramaribo. Ze reizen samen met zangers Lucretia Starke en Arturo den Hartog die daar allebei op de koorschool hebben gezeten en die inmiddels in Den Haag aan het Koninklijk Conservatorium studeren. Verslaggever Beitske de Jong maakt dagelijks een reportage voor Podium. Vanmiddag aflevering 5: een concert in Brokopondo.

Afgelopen zaterdag begon de dag met een busrit naar het binnenland van Suriname. Onderweg zat de sfeer er goed in. Beitske spreekt met productieleider Clara van Meyel over het uitstapje buiten Paramaribo. En met countertenor Arturo den Hartog, die tegenwoordig in Den Haag studeert praat Beitske over barokke muziek die misschien nog nooit op die plek heeft geklonken.

Holland Baroque in Suriname 2

Door de uitdagende klimatologische omstandigheden kan Tineke Steenbrink op de meeste plekken niet op een echt klavecimbel spelen. Gelukkig biedt een keyboard met "standje klavecimbel" uitkomst. Foto: Coco Duivenvoorde

Luister alle reportages van Beitske de Jong terug via de website van Podium. Op 29 mei is om 18:25 uur op NPO 2 Extra een documentaire te zien van de hele reis van Holland Baroque, Lucretia Starke en Arturo den Hartog. Meer informatie over de reis van Holland Baroque, de concerten in Suriname en de crowdfundactie voor de opknapbeurt van het muzieklokaal van de School voor Jong Talent staat op de site van Holland Baroque.