Fragment

Vandaag in Podium op Zaterdag

  1. Fragmentenchevron right
  2. Vandaag in Podium op Zaterdag

Poëzie
Van Annelie David verscheen in mei de tweede bundel: getiteld ‘Schokbos’. Genoemd naar het verlaten bos op het voormalige munitieterrein in Zaandam, dat ooit bedoeld was om eventuele schokgolven op te vangen die werden veroorzaakt door explosies. Verval en groei gaan er hand in hand. Het gedicht leest als een euforische ode aan de kracht van de natuur.

Film
Niets dan lof in de pers voor de persoonlijke documentaire Farewell Paradise, van de in Nederland wonende Zwitserse  Sonja Wyss. Een documentaire als thriller. Wyss reconstrueert een ingrijpende periode in haar leven. Toen zij 3 jaar was scheidden haar ouders. Halsoverkop vertrok moeder met 4 kinderen van een luxeverblijf op de Bahama’s naar een krap en kil huisje in Zwitserland. Vader bleef achter, met zijn vele vriendinnen…..

Podcast tips
We tippen een paar nieuwe muziekpodcasts van de NTR.

Crossover
In de bergen van Tirol ligt het skidorp Innervillgraten. Druk in de winter, verlaten buiten het skiseizoen. De meeste muzikanten van Musicbanda Franui
komen daar vandaan. En al meer dan 27 jaar is het 10-koppige ensemble in precies dezelfde bezetting bij elkaar. Het zijn vriendschappen voor het leven, gevoed door hun muziek. Hun nieuwe CD is net uit, waarvoor ze bariton Florian Boesch strikten.