Fragment

10 juli 2021

  1. Fragmentenchevron right
  2. 10 juli 2021

Vandaag in Podium Op Zaterdag poëzie van Roberta Pretzoldt, de film The Mauritanian, een muzikale podcast voor kinderen (en hun ouders) en swingende Balkanritmes.

Film

De film The Mauritanian vertelt het verhaal van een advocaat die zich inzet voor een ten onrechte in Guantanamo Bay vastgehouden Mauritaanse man. Met onder meer Tahar Rahim, Jodie Foster en Benedict Cumberbatch.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Poëzie

Poëzie is er van Roberta Pretzoldt. Morgen is zij een van de dichters die optreedt tijdens Poëzie in de Prinsentuin in Groningen, maar in Podium Op Zaterdag hoor je vast een voorproefje.

Podcast

Ga je binnenkort op vakantie en neem je kinderen mee op de achterbank? Zet dan onderweg de podcast Raas en de basketbal op om ze rustig te houden. Een spannend verhaal van Jibbe Willems, verteld door Jamai Loman, en op muziek gezet door componist Bram Kortekaas.

Crossover

De crossover-cd van deze week is Fractal Beauty van accordeonist Klaus Paier en cellist Asja Valcic. Zij vormen al jaren een duo, maar voor hun nieuwe album breidden ze hun klankspectrum nog wat uit met de hulp van klarinettist en saxofonist Gerald Preinfalk.