Fragment

Live: harpist Joost Willemze speelt oude en nieuwe muziek

foto: Marco Borggrevefoto: Marco Borggreve
  1. Fragmentenchevron right
  2. Live: harpist Joost Willemze speelt oude en nieuwe muziek

Harpist Joost Willemze toert momenteel door Nederland als een van de deelnemers aan het Dutch Classical Talent traject, waarvan in mei de winnaar wordt gekozen. En dat is niet het enige. Hij is ook nog eens een van de drie genomineerden voor de Grachtenfestival Prijs aankomende augustus in Amsterdam. Hij is vandaag bij ons in de studio met muziek van Brahms en spiksplinternieuwe muziek van de Iraanse componist Ramin Amin Tafreshi met electronica van Soheil Shayesteh.

Joost begon op 6 jarige leeftijd 'toevallig' met de harp. Bij een introductie op de muziekschool in Woerden liep hij het eerste lokaal links in en daar stond een harp. "Het was natuurlijk een kleine, maar het mooie eraan was dat je er al snel wat mee kon. Later wilde ik een ander instrument proberen, maar mijn harpdocent moedigde me aan om met de harp door te gaan, want ze vond mij blijkbaar een talent."
"Ik wist een tijdje niet of ik de muziek in wilde, daarom besloot ik ook een studie Klassieke Talen en Russisch te volgen aan de universiteit van Leiden, maar ik ben daarnaast altijd blijven spelen. Later ben ik toch een Master gaan volgen op het conservatorium. Het wordt voor mij steeds duidelijker dat de muziek nu mijn pad is."