Fragment

Vandaag in Podium op Zaterdag

  1. Fragmentenchevron right
  2. Vandaag in Podium op Zaterdag

Poëzie

We laten een opname horen van de dichter en alleskunner Gerrit Komrij. Hij leest het gedicht 'Alles Blijft', een profetisch gedicht over wat er overblijft na de dood.

Film

Nog steeds mogen er maar 30 personen tegelijk in een bioscoopzaal. Dat weerhoudt de filmtheaters er niet van om nieuwe films te vertonen. Zoals het psychologische drama Das Vorspiel  van de Duitse regisseur Ina Weisse, met een hoofdrol voor  de beste Duitse actrices van dit moment: Nina Hoss. Zij speelt een gefrustreerde vioolleraar die zich ten koste van haar pupil wil bewijzen.

Cross-over

De Georgische stervioliste Lisa Batiashvili is met recht een wereldburger. Zij toerde de wereld over. Haar wieg stond in Tbilisi (Georgië); zij studeerde in München; brak door in Helsinki met het winnen van het Sibelius Vioolconcours en woont tegenwoordig in Berlijn, haar ‘spirituele woonplaats’, zoals zijzelf zegt. Met haar partner de arrangeur en dirigent Nikoloz Rachveli maakte zij een nieuw album dat gisteren uitkwam. Genoemd naar de Chaplin’s film City Lights waarvoor Chaplin zelf de muziek schreef. 

Online muziektips

Opera’s bij De Nationale Opera

Tot en met zondag Salome van Richard Strauss. In de regie van Ivo van Hove, met het Koninklijk Concertgebouworkest onder leiding van Daniele Gatti en sopraan Malin Byström in de titelrol.

Ook vind je er Nikolai Rimski-Korsakovs sprookjesopera De legende van de onzichtbare stad Kitesj

En dan nog de opera die niet doorging: ‘Ritratto’ van Willem Jeths. Met daarnaast de veel beluisterde (meer dan 100.000) podcast Making an Opera, over het maakproces van diezelfde opera. Die is te vinden op je favoriete app en op de podcastpagina van NPORadio4.

MEER INFORMATIE

En ook Opera Zuid laat producties online zien: Leos Janacek Kat’a Kabanováen Barbe Bleue van Jacques Offenbach.

MEER INFORMATIE

Lunchbreakspecial De Doelen

En maandagmiddag een online concert vanuit de grote zaal van De Doelen met een lunchbreakspecial in samenwerking met de afdelingen Klassieke Muziek en Dans van Codarts, de Rotterdamse Kunstopleidingen.

De 2e aflevering van Codarts Concerts met dit keer Mahler 9 geproduceerd door José Miñaro Sánchez. Een sterk uitgedund orkest en dansers bevolken het grote podium

Kijk naar de online-première op maandag 15 juni om 12.15 uur.

MEER INFORMATIE