Fragment

Podium Op Zaterdag van 4 september

  1. Fragmentenchevron right
  2. Podium Op Zaterdag van 4 september

In Podium Op Zaterdag kijken we vandaag naar het zuiden, want in Venetië is het filmfestival afgelopen woensdag van start gegaan. Maar ook in noordelijke contreien valt van alles te beleven, daar komt de crossover-cd van deze week vandaan. En voor de podcasttip richten we het venster op Amerika waar een genaturaliseerde Rus de elektronische muziek in gang zette.

Film

Een blik op het Filmfestival van Venetië. Afgelopen woensdag ging het van start met de film Madres Paralelas van Pedro Almodovar, maar er is nog veel meer te zien, en daarbij is ook veel aandacht voor films die uitkomen op Netflix in plaats van in de bioscoop.

Podcast

Afgelopen week verscheen de laatste aflevering van de podcast Elektronische muziekpioniers. Daarin staat een tot Amerikaan genaturaliseerde Rus centraal die aan het begin staat van de elektronische muziek in Amerika: Vladimir Ussachevsky.

Poëzie

Poëzie is er van Leonard Nolens. Hij wordt beschouwd als een van de grootste Vlaamse dichters. Hij liet zich weinig interviewen - hij sprak eigenlijk meer via zijn gedichten.

Crossover

En natuurlijk is er een crossover-cd. Cellist Eckart Runge en pianist Jacques Ammon spelen al 25 jaar samen. Samen namen ze een cd op met de titel Revolutionary Icons. En wie zijn die revolutionaire iconen? Nou, Beethoven staat erop, maar verder alleen maar artiesten uit de popmuziek. Mensen als zangeres Amy Winehouse, David Bowie en zelfs Jimi Hendrix.

Foto: Nikolaj Lund