Fragment

Vandaag in Podium op Zaterdag

  1. Fragmentenchevron right
  2. Vandaag in Podium op Zaterdag

Poëzie
Afgelopen woensdag  verschenen de verzamelde gedichten van Huub Oosterhuis (87). Het is een vuistdikke bundel geworden met de titel ‘Handgeschreven’ en vertelt het verhaal van zijn bewogen leven aan de hand van de gedichten die hij schreef tussen 1950 en 2020. 70 jaar poëzie dus !
Voor Podium op Zaterdag sprak hij enkele gedichten in.
Film
Het IDFA het Internationaal Documentaire Festival Amsterdam is in een aangepaste editie van start gegaan in bioscopen en online en duurt nog tot 6 december. Behalve in Amsterdam is het nu ook mee te maken in 40 bioscopen door het land. Een van de documentaires die daar te zien is : Silence of the tides van Pieter-Rim de Kroon. Een magistrale ode aan het Waddengebied, waarbij beeld en  geluid -zonder commentaarstem of muziek- het verhaal vertellen. Ideaal voor een wide screen vertoning in de bioscoop!
Cross-over
Je geboortestad ligt in puin, door de coronacrisis kun niet meer optreden… en dan word je 40 . Weinig reden voor een feestje. Maar de Libanese trompettist Ibrahim Maalouf  ging niet bij de pakken neerzitten. Met een paar muzikanten ging ie de studio in om 40 tracks op te nemen met zijn favoriete nummers. Malouf is een fenomeen op de trompet, technisch virtuoos en zijn instrument kan ie zelfs oosters doen klinken.
Online tips

Wat is het geheim van de Turkse Ud?
Morgen in het Muziekgebouw aan ’t IJ een programma voor het hele gezin (8+), live of online te volgen.
De ud vormt een muzikale brug tussen Oost en West en is inmiddels te horen in heel veel muziek, zoals jazz, spirituele muziek en hedendaagse muziek. Jawa Manla speelt samen met haar zusje Shaza. Samen met Mehmet Polat laten ze horen hoe mooi en vernieuwend hun muziek klinkt.
Presentatie Dieuwertje Blok
Je kunt er (met 29 anderen) live bij zijn of online.
Aanvang 13.00 en 15.00
MEER INFORMATIE

Buxtehude gestreamd
Vanaf deze week is het is verboden om buiten je eigen huis te zingen in een groep van 2 of meer personen. Het Groningse Luthers Bachensemble houdt daar er in hun Buxtehude-programma rekening mee. Met 1 zangeres: de sopraan Kristen Witmer (sopraan). Zij wordt begeleid door Robert Koolstra (klavecimbel) en Tymen Jan Bronda (orgel)
Morgen vanaf  15.00 live gestreamd mee te maken vanuit de Lutherse kerk  in Groningen.
MEER INFORMATIE

Finale Trompconcours
Het Tromconcours in Eindhoven gaat z’n laatste weekend in. Vanavond een concert door de juryleden. Met een gratis livestream te volgen.
En morgenmiddag de finale. De drie finalisten komen uit Portugal, Taiwan en Japan en kunnen vanwege je-weet-wel niet hier zijn. Maar ze zijn als hologram mee te maken. Dat alles is online en helemaal gratis. Morgen vanaf 14.00.
MEER INFORMATIE