Fragment

Vandaag in Podium op Zaterdag

  1. Fragmentenchevron right
  2. Vandaag in Podium op Zaterdag

Poëzie 

Met twee tips. Morgen zijn er poëziemanifestaties. Wij laten Johnny van Doorn, alias de selfkicker, horen. Een opname van 40 jaar geleden, toen hij de deftige poëziewereld opschudde met zijn 'Actie Poëzie'. 

Poëzie en muziek

Zo 15 dec. 15.00 Podium Lewinsky Sneek

MEER INFORMATIE

Project Wildeman en Martijn den Ouden

Za 14 dec 20.30 Theater de Roode Bioscoop Amsterdam

Zo 15 dec. 16.00 Theater de Roode Bioscoop Amsterdam

MEER INFORMATIE

Film 

The Two Popes van Fernando Meirelles. Gebaseerd op werkelijke gebeurtenissen. De film gaat over de botsing tussen de autoritaire en conservatieve paus Benedictus XVI (die we kennen als Joseph Ratzinger) en zijn opvolger de progressieve en empathische kardinaal Bergoglio – de huidige paus Franciscus. Een kijkje achter de schermen, hoe het er aan toe zou kunnen zijn gegaan……Met muziek van Bryce Dessner, de bekende popartiest die zich met succes toelegt op filmmuziek. Hoofdrollen: Anthony Hopkins (Benedictus), Jonathan Pryce (Franciscus).

Cross-over.

Voor de Brits/Zweedse violist en dirigent Hugo Ticciati zijn oude en nieuwe muziek twee kanten van dezelfde medaille. Zelfs al zitten er honderden jaren tussen vindt hij geen enkel probleem om die composities of improvisaties met zijn orkest O/Modernt Chamber Orchestra samen te brengen; op concerten en op hun meest recente CD From the ground up: Chaconne.


Concerttips