Fragment

Podium op Zaterdag UITGELICHT

  1. Fragmentenchevron right
  2. Podium op Zaterdag UITGELICHT

Poëzie
‘Zwaals gedichten zijn veelal waterig, en het water golft, er zijn getijden, de branding vloeit uit over het strand en trekt zich weer terug, de rivier loopt, maar zonder aankomst of vertrek.’ Uit het nawoord in Zeesnede, de uitgave met verzamelde gedichten van B. Zwaal. Straks een opname van gedichten door de dichter voorgedragen.
Film
De Ierse film Rose Plays Julie is tegelijk een thriller als een persoonlijk drama. Een eigentijds Grieks drama waar wraak zich langzaam voltrekt. Met een soundtrack die de spanning steeds weet op te voeren.
Cross-over
Teus Nobel is trompettist en hij bespeelt ook het grotere broertje: de flugelhorn (oftewel bugel). Voor zijn nieuwe CD omringde hij zich met grote namen: leden van het Radio Filharmonisch Orkest en het Metropole Orkest en de  Zuid-Amerikaanse gitarist Daniel de Moraes.
Met de vorige CD in Braziliaanse sferen won hij een Edison en ook deze is in diezelfde Braziliaanse stijl. Met nummers van de 75-jarige singer-songwriter Ivan Lins, die in de voetsporen trad van de legendarische Carlos Jobim.