Fragment

Vandaag in Podium op Zaterdag

  1. Fragmentenchevron right
  2. Vandaag in Podium op Zaterdag

Naast muzieknieuws en opvallende nieuwe CD's is er ook:

Poëzie 

De Vlaamse dichter Peter Theunynck is een populair dichter. Dat heeft ongetwijfeld te maken met zijn aansprekende en toegankelijke gedichten. Ook is Theunynck bekend als vertaler en is hij geliefd vanwege een viertal bloemlezingen. Zijn meest recente bundel dateert uit 2018 heeft de titel ‘Tijdrijder’. Daaruit lees de dichter 'Dans'

Crossover

De Amerikaanse gitarist Ralph Towner werd deze maand 80. Bij ECM Records bracht hij het leeuwendeel van zijn platen uit. Maar Towner begon zijn carrière als pianist in de jazztraditie van Bill Evans. Maar hij besloot klassiek gitarist te worden en nam les bij een legendarisch gitaarpedagoog in Wenen: Karl Scheit. Daarna experimenteerde hij met jazz en klassiek. Hij componeerde en was een van de weinigen die jazz kon spelen op een klassieke gitaar. Straks een bloemlezing van zijn werk.

Tips voor Thuis, met arthouse films die vanavond op de buis zijn te zien.


Operatip

Willem Jeths opera Ritratto stond 7 maart  gepland alsopeningsopera van Het Opera Forward Festival van de  Nationale Opera. Door de Coronacrisis ging de opvoering niet door. Men besloot toen de generale zonder publiek op video op te nemen. Vanmiddag was deze videopremiere.

De reacties van het kijkende publiek logen er niet om, de chatbox explodeerde van de vele loftuitingen.

Je kunt de video bekijken via dit linkje. Tot zolang de crisid duurt, laat DNO weten.

https://www.youtube.com/user/DutchNatOperaBallet